Nå er Ikea Trådfri Adapter kompatibel med Apple HomeKit

Apples smarthussentral får bredere støtte for Ikea Trådfri.

TRÅDFRI ADAPTER: Nå kan du koble Ikeas smartkontakt til HomeKit-systemet ditt. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
TRÅDFRI ADAPTER: Nå kan du koble Ikeas smartkontakt til HomeKit-systemet ditt. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert

Ikea er endelig klar med Apple HomeKit-støtte for Ikea Trådfri Adapter som vi testet i begynnelsen av året. Det betyr at du kan koble smartkontakten til Hjem-appen på din iOS-enhet og styre uttaket, sammen med de andre HomeKit-produktene dine, derfra.

Før du kan legge til Trådfri Adapter, er du nødt til å laste ned en fastvareoppdatering til den via Ikea Trådfri-appen. Oppdateringen er på vei ut til amerikanske kunder, og slippes til flere markeder neste uke.

Det betyr at du kan styre enda flere Ikea-produkter via Apples sentral for smarthuset. Fra tidligere har det vært mulig å legge til Trådfri-pærer i Hjem-appen og styre dem på den måten.

Fordelen med å legge til Trådfri-produktene i Hjem-appen, hvis du allerede er godt inne i HomeKit-systemet, er at du kan styre dingsene selv om du ikke er hjemme.

Per dags dato er ikke det mulig med Ikeas Trådfri-app til iOS og Android.

PS. Hvis du er nysgjerrig på hvordan Apples HomeKit-system, anbefaler vi at du sjekker ut vår grundige guide til smarthus for iPhone-brukere. Her går vi i detalj på hvordan du kommer i gang og hvilke type enheter som er kompatible med systemet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer