Spotify Premium blir bedre

Nå får betalende brukere nye funksjoner

Enklere navigasjon og smartere avspilling.

EGNE PREMIUM-FUNKSJONER: Denne uken oppdateres Spotify med funksjoner for betalende brukere. Foto: Spotify
EGNE PREMIUM-FUNKSJONER: Denne uken oppdateres Spotify med funksjoner for betalende brukere. Foto: Spotify Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For et halvt år siden gjorde Spotify gratisversjonen enda mer attraktiv, ved å introdusere 15 spillelister som ikke-betalende brukere sto fritt til å spille av akkurat som de ville, i motsetning til den påtvungne shuffle-avspillingen på andre spillelister.

Men bare for en måned siden fikk betalende abonnenter mulighet til å laste ned flere sanger til offline-bruk, og nå står nok en oppdatering for tur, forbeholdt dem med Premium-abonnement.

Dette blir nytt

Det første man ser er at navigasjonen er endret. Valgene «browse» og «radio» i bunnen er borte, slik at man nå bare har tre paneler å forholde seg til: hjem, søk og bibliotek. Hjem-menyen har fortsatt anbefalinger, mens den nye søkesiden også har mer funksjonalitet med tanke på å oppdage ny musikk.

Nytt er også artist-radiostasjoner, altså der du basert på enkeltartister kan lage «radiokanaler» med musikk som likner. Disse vil nå tilpasses basert på brukerens musikksmak framfor via tommel opp og ned-knapper og kan lastes ned til offline-lytting.

Nylig gjorde Spotify også en endring på søkefunksjonen – dersom du søker etter en kjent sang slipper du at den etterfølges av ti coverlåter av den samme sangen – da fortsetter heller avspillingen som om du hadde laget en sangbasert radiokanal.

Kommer denne uka

Ifølge Spotifys blogginnlegg rulles oppdateringen ut til premium-brukere de nærmeste dagene, både på Android og iOS.

Og mens vi er inne på Spotify: For et par uker siden ble det også mulig å styre Spotify-avspillingen direkte via Google Maps-appen, og fra i sommer av ble det mulig å bli vekket med Spotify-spillelister i Googles klokkeapp for Android.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer