Fitibit Charge 4

Nå får den GPS

Fitbits mest populære aktivitetsarmbånd kraftig oppgradert.

POPULÆR: Charge er Fitbits mest populære aktivitetsarmbånd. Nå kommer det i ny utgave. Foto: Fitbit
POPULÆR: Charge er Fitbits mest populære aktivitetsarmbånd. Nå kommer det i ny utgave. Foto: Fitbit Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Charge 4 er det nyeste tilskuddet i Fitbits Charge-serie med aktivetsarmbånd. Den store nyheten er innebygd GPS. En funksjon savnet av mange, og som gjør at du ikke trenger å ha med mobilen om du vil spore løpe- eller sykkelturen.

Maks fem timer

Mange trodde - eller kanskje håpet - dette ville komme i forrige utgave, Charge 3. Da funksjonen uteble i forrige runde, skrev The Verge det var et bevisst valg av Fitbit. De var angivelig av den oppfatning at antallet som løper eller trener uten telefon er forsvinnende få, og at ved å utelate GPS i armbåndet har de kunnet tilby eksempelvis det store batteriet.

TÅLER VANN: Som forgjengeren Charge 3 er fireren vanntett, så du kan svømme med den. Foto: Fitbit
TÅLER VANN: Som forgjengeren Charge 3 er fireren vanntett, så du kan svømme med den. Foto: Fitbit Vis mer

Så hvordan er batteritiden på Charge 4? Bare fem timer med GPS i bruk, ifølge Fitbit selv, men uten bruk av GPS skal den holde i opptil sju dager.

Når det gjelder utseendet ser Charge 4 mer eller mindre ut som forrige versjon. Faktisk passer armbånd du har kjøpt til Charge 3 på den nye utgaven.

Den har ellers en OLED-skjerm og skal være vanntett ned til 50 meter.

Nyheter til trening

Hva gjelder funksjoner ellers, kan den skilte med det vanlige, med skrittelling, pulsmåling, søvnregistrering, automatisk treningsregistrering og den slags.

PULSSONE: Etter at du har gjennomført en treningsøkt, kan du gå inn i oppsummeringen for å se hvilke pulssoner du lå i. Foto: Fitbit
PULSSONE: Etter at du har gjennomført en treningsøkt, kan du gå inn i oppsummeringen for å se hvilke pulssoner du lå i. Foto: Fitbit Vis mer

En interessant ny funksjon relatert til trening er Active Zone Minutes, som forteller deg hvilke pulssoner du ligger i når du trener. Dermed kan du bedre styre intensiteten på treningsøkten etter om du ønsker å brenne kalorier eller få opp kondisjonen.

Målet er også å motivere deg til å gjøre mer enn å bare gå. De minuttene du ligger i den såkalte ativitetssonen fylles opp i en ukentlig kvote på 150 minutter med moderat aktivitet. Dette målet er basert på anbefalinger fra helseorganisasjoner som WHO og Helsedirektoratet. Jo høyere sone du ligger i, jo mer poeng får du.

FYLL OPP KVOTA: Med Active Zone Minutes blir du forhåpentligvis motivert til å røre enda litt mer på deg. Foto: Fitbit
FYLL OPP KVOTA: Med Active Zone Minutes blir du forhåpentligvis motivert til å røre enda litt mer på deg. Foto: Fitbit Vis mer

En annen interessant detalj er at du får vist frem treningsintensiteten din på kartet når du for eksempel løper. Da vil streken på ruta vise farge eller hvilken sone du lå i. På den måten kan det bli enda enklere å se om det er deler av ruta du kan forbedre deg i, fremfor at du presterer helt likt hver eneste tur.

Når det gjelder søvn kommer Charge 4 også til å få en vekkefunksjon, som vil vekke deg på det optimale tidspunktet i den søvnfasen du er i. Armbåndet har også en såkalt Sp02-sensor, som angivelig kan brukes til å avdekke blant annet søvnapné og astma.

Støtter Fitbit Pay

Kontaktløs betaling har aldri vært mer aktuelt enn i disse dager. Charge 4 kommer med NFC, slik at du kan bruke Fitbit Pay. Dette kunne du riktignok med forgjengeren, men da måtte du kjøpe en spesialutgave av armbåndet.

Charge 4 støtter også Spotify, men her må du ha med mobilen om du vil høre på musikk, da det ikke finnes noen form for offline-støtte. Som før får du varsler fra mobilen, og har du Android-telefon, kan du også bruke hurtigsvar rett fra håndleddet.

Fitbit Charge 4 vil koste 1699 kroner og blir tilgjengelig i Norge den 20. april i fargene sort, burgunderrød og mørkeblå med armbånd i plast. Den blir også tilgjengelig i en spesialutgave til 1899 kroner, hvor du får med et ekstra tøyarmbånd i tillegg til et i plast.

Funksjonen Active Zone Training kommer for øvrig til alle Fitbit-smartklokker etter hvert, men Charge 4 får den altså først.

Fitbit Premium i tre måneder

I fjor lanserte Fitbit en abonnementsbasert tjeneste kalt Fitbit Premium, hvor man skal få veiledning, personlige mål og utfordringer basert på sine egne data.

Denne koster 99 kroner i måneden eller 799 kroner i året, men i forbindelse med corona-epidemien tilbyr Fitbit alle å prøve tjenesten tre måneder gratis. Du melder deg opp fra Fitbit-appen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer