Xiaomi lanseres i Norge

Nå får du kjøpt Xiaomi-telefoner i Norge

Ice sparker i gang salget, med åpningstilbud helt ned i 1490 kroner.

TIL NORGE: I dag går startskuddet for offisielt salg av Xiaomi-telefoner i Norge – via mobiloperatøren Ice. Foto: Xiaomi
TIL NORGE: I dag går startskuddet for offisielt salg av Xiaomi-telefoner i Norge – via mobiloperatøren Ice. Foto: Xiaomi Vis mer
Publisert

Bak Samsung, Apple og Huawei er kinesiske Xiaomi verdens 4. største produsent av mobiltelefoner og klokket inn over 100 millioner solgte enheter i fjor. Bare i Asia.

Spesielt er selskapet kjent for å tilby modeller som gir svært mye valuta for pengene. Toppsjefen Lei Juni har uttalt at selskapet aldri skal ha mer enn fem prosent margin på maskinvare (telefoner, ha-på-dingser, TV-bokser og annet).

Lanseres i Norge - med Ice

Selv om Xiaomis produkter riktignok har vært få tak i fra norske nettbutikker som importerer dem selv, er det først i dag Ice kan skilte med en offisiell lansering av Xiaomis produkter i Norge.

Og i første omgang er det snakk om tre mobiltelefoner som kan kjøpes fra Ice, mot at du binder deg til et Ice-abonnement i 12 måneder.

Frem til 20. januar selger operatøren et begrenset antall telefoner til lavere pris.

Disse telefonene er klare

Her er de tre telefonene som selges fra og med i dag:

Xiami Mi A2 er den rimeligste av de tre, med en pris på 1490 kroner under åpningstilbudet og 2290 kroner etterpå.

Mi A2 er en svært rimelig telefon, men kan allikevel by på dobbelt kamera på baksiden, fingeravtrykksleser og en ren Android-opplevelse. Foto: Xiaomi
Mi A2 er en svært rimelig telefon, men kan allikevel by på dobbelt kamera på baksiden, fingeravtrykksleser og en ren Android-opplevelse. Foto: Xiaomi Vis mer

Telefonen har et lyssterkt dobbeltkamera på baksiden (f/1,75) og et frontkamera med portrettfunksjon der telefonen bruker kunstig intelligens for å gjøre bakgrunnen uskarp.

Skjermen måler seks tommer over diagonalen, og fingeravtrykksleseren er plassert på baksiden. På innsiden bor en Snapdragon 660-prosessor, og telefonen leveres med 4 GB arbeidsminne og 64 GB lagringsplass.

En kjekk ting med Mi A2 er at den har Android One – en helt ren Android-utgave fra Google der man er garantert oppdatering av operativsystemet i to år.

Pocophone F1 er telefon mummer to, som er en telefon med toppmodell-spesifikasjoner til en langt rimeligere penge (3490,- til vanlig og 2490,- i åpningskampanjen).

Pocophone F1 har mye til felles med de dyreste telefonene spesifikasjonsmessig. Foto: Xiaomi
Pocophone F1 har mye til felles med de dyreste telefonene spesifikasjonsmessig. Foto: Xiaomi Vis mer

Her får du Qualcomms gjeveste mobilprosessor, Snapdragon 845, altså den samme som sitter i flere av de dyreste toppmodellene. Ved siden av fingeravtrykksleser på baksiden, kan man også bruke ansiktet for å låse opp telefonen, og her kan telefonen også skilte med IR, slik at dette også bør fungere fint i mørket. Faktisk oppgir selskapet at opplåsningen skal skje på bare 0,1 sekund, noe som er svært raskt.

På kamerafronten har Poco F1 to av dem på baksiden (12Mp+5Mp, f/1,9, 1.4µm) med portrettfunksjon, samt et 20Mp-kamera i front. Batteriet er på sterke 4.000 mAh (samme som Huawei P20 Pro og Samsung Galaxy Note 9) og støtter QuickCharge 3.0, der en slik lader (18 W) følger med i esken.

Ellers kommer telefonen med 64 GB lagringsplass (+ minnekortstøtte) og 6 GB arbeidsminne.

Der Xiaomi/Poco først og fremst har spart inn litt er på baksiden, som er av plast (polykarbonat), og ikke av glass, som på de fleste toppmodeller. Men har du en tendens til å miste telefonen i ny og ne, kan jo dette strengt tatt være fordelaktig. Verre er det nok i så fall at telefonen ikke er vanntett.

Xiaomi Mi 8 er selskapets toppmodell, og kommer også med nevnte Snapdragon-prosessor, samt en 6,2" AMOLED-skjerm og 3D-ansiktsopplåsning a la iPhone X og Huawei Mate 20 Pro.

Xiaomi Mi 8. Foto: Xiaomi.
Xiaomi Mi 8. Foto: Xiaomi. Vis mer

128 GB lagringsplass og 6 GB arbeidsminne er å finne på innsiden, og Mi 8 er den første telefonen som bruker to GPS-frekvenser som skal sikre meget god nøyaktighet også i storbyer.

Prislappen hos Ice er 3.999 under kampanjetilbudet og 4.999 ellers.

Ingen Mi Mix 3 ennå

Xiaomis Mi Mix-serie har vært ganske oppsiktsvekkende telefoner – blant annet var den første av dem telefonen som virkelig introduserte verden for tynne skjermkanter.

Mi Mix 3 har svært tynne rammer på toppen av skjermen også, siden frontkameraet er skjult og glir opp når du trenger det. Foto: Xiaomi
Mi Mix 3 har svært tynne rammer på toppen av skjermen også, siden frontkameraet er skjult og glir opp når du trenger det. Foto: Xiaomi Vis mer

Men siste utgave, som er laget slik at frontkameraet glir opp fra resten av chassiset når det skal brukes, er ikke å finne i Ice' nettbutikk.

– Har ingen mer informasjon enn de tre telefonene, så det blir vel en ny vurdering når vi ser responsen fra mobilkundene, skriver Reynir Johannesson, kommunikasjonsdirektør i Ice, til Dinside i en e-post.

Dinside kommer naturligvis til å ta inn de nye Xiaomi-telefonene til test.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer