Nå får Kindle Paperwhite en viktig oppgradering

Amazon gjør omsider slik som konkurrentene.

AMAZON KINDLE PAPERWHITE: USB-C og større skjerm er kanskje de største nyhetene med nye Kindle Paperwhite. Foto: Amazon
AMAZON KINDLE PAPERWHITE: USB-C og større skjerm er kanskje de største nyhetene med nye Kindle Paperwhite. Foto: Amazon Vis mer
Publisert

Amazons Kindle-lesebrett er de desidert mest populære modellene på markedet, men på ett punkt har de ligget litt bak konkurrentene. Med lanseringen av nye Kindle Paperwhite – faktisk den første på nærmere tre år – svarer Amazon på et høyt etterspurt ønske fra brukerne.

Nå skrotes nemlig mikro-USB-porten til fordel for USB-C i Kindle Paperwhite. Fordelen med det er at du stort sett trenger å forholde deg til én kabel, med mindre du er iPhone-bruker, ettersom USB-C for lengst er blitt bransjestandard for lading av PC, mobil, nettbrett og lading av hodetelefoner og øreproppetuier.

Større skjerm

Nye Kindle Paperwhite har også en større skjerm på 6,8 tommer mot 6 tommer på forrige versjon, uten at de fysiske målene til lesebrettet er blitt større. I stedet har Amazon slanket størrelsen på rammen rundt skjermen for å få plass til den større skjermen.

Det betyr samtidig at Paperwhite fortsatt ikke har fysiske knapper for å bla i sidene.

I tillegg skal det bli interessant å se hvordan det er å bruke lesebrettet ettersom man som regel holder i rammen, som nå er noen millimeter tynnere.

På innsiden sitter det en kraftigere prosessor som ifølge Amazon blant annet gjør at det går 20 % raskere å bla i sidene.

Amazon slipper nye etuier til Kindle Paperwhite. Foto: Amazon
Amazon slipper nye etuier til Kindle Paperwhite. Foto: Amazon Vis mer

Signature Edition

Bildet skal være like skarpt som på tidligere modeller, med en pikseltetthet på 300 piksler per tomme.

Samtidig har Amazon fått plass til et større batteri som øker tiden mellom hver lading fra seks til ti uker, og takket være USB-C er ladetiden forkortet til to og en halv time når du bruker en lader på minst ni watt.

En annen skjermnyhet er at du kan justere fargetemperaturen, slik som for eksempel på Pocketbook Touch HD 3.

Amazon slipper samtidig en Kindle Paperwhite Signature Edition som blant annet har automatisk lysstyrke. Denne modellen har også 32 GB lagringsplass, mens standardutgaven har 8 GB, i tillegg er det kun Signature Edition som har støtte for trådløs lading.

Begge er for øvrig IPX8-sertifiserte, slik som forgjengeren, og skal ifølge Amazon tåle å bli mistet i badekaret, dersom du skulle være uheldig.

Kindle Paperwhite er IPX8-sertifisert og tåler en sprut eller to. Foto: Amazon
Kindle Paperwhite er IPX8-sertifisert og tåler en sprut eller to. Foto: Amazon Vis mer

Kommer neste måned

Ifølge Amazons pressemelding lanseres nye Kindle Paperwhite 27. oktober, men det er uvisst om det også gjelder Norge.

De amerikanske prisene er henholdsvis 139,99 dollar for Kindle Paperwhite og 189,99 dollar for Kindle Paperwhite Signature Edition. Det tilsvarer drøyt 1200 og 1600 kroner med dagens kurs.

Så gjenstår det å se hva prisen blir her til lands.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer