Apple Pay lansert i Norge

Nå får nordmenn Apple Pay

Apples betalingstjeneste Apple Pay er fra onsdag tilgjengelig for kunder i flere banker i Norge.

I NORGE: Det har tatt lang tid, men nå er Apple Pay klart for flere norske kunder. Foto: Trond Bie
I NORGE: Det har tatt lang tid, men nå er Apple Pay klart for flere norske kunder. Foto: Trond Bie Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I første omgang vil betalingstjenesten være tilgjengelig i Norge for kunder med konto og Visa-kort i Nordea Bank, Santander Bank og Sbanken (tidligere Skandiabanken), opplyser Norges-sjef i Visa, Jens Nes.

Apple Pay vil også være tilgjengelig for Nordeas kunder med Mastercard-kort, opplyser Inge Kjønnøy, leder for MasterCard Norge.

Kaffe på hjørnet

– Vi er glade for å kunne tilby Apple Pay til kundene våre, det er en svært brukervennlig løsning. Jeg er sikker på at dette vil gjøre hverdagen enklere for mange, sier Snorre Storset, administrerende direktør i Nordea Norge.

– Om du kjøper kaffe på hjørnet, betaler for melk og brød i kassa eller shopper sommerkjolen på nett: Nå kan de dagligdagse betalingene gjøres raskere og enklere med Apple Pay, sier Børge Liavik, kommersiell direktør i Santander i Norge.

Også i Sbanken er man storfornøyd med å kunne tilby betalingsløsningen til sine kunder.

– Apple Pay vil gjøre betaling via mobil til en enkel, trygg og personlig måte å betale på som er raskt og lettvint for norske kunder, sier daglig leder Magnar Øyhovden i Sbanken.

Lansert i 2014

At tjenesten ville bli lansert i Norge snart, ble kunngjort av Apple-sjef Tim Cook allerede under presentasjonen av kvartalstallene i begynnelsen av mai. Den gang kunne Cook fortelle at betalingstjenesten ville bli lansert i både Norge og Polen i løpet av de neste månedene.

SKANN KORTET: For å legge betalingskort inn i Apple Pay, trenger du bare å skanne dem med lommebok-appen på telefonen. Foto: Trond Bie
SKANN KORTET: For å legge betalingskort inn i Apple Pay, trenger du bare å skanne dem med lommebok-appen på telefonen. Foto: Trond Bie Vis mer

Tjenesten ble lansert i 2014, og før Norge og Polen kom med på lista var det mulig å bruke Apple Pay i 23 land, skriver Tek.no.

Sverige, Danmark og Finland fikk tilgang til tjenesten i fjor høst.

– Erfaringene derfra er at kundene virkelig liker betalingsløsningen og at de blir positivt overrasket over hvor enkelt det faktisk er, sier Snorre Storset i Nordea.

Konkurrent til Vipps

Fra før har DNBs Vipps for lengst kapret markedet for vennebetaling i Norge. Betaling i butikker og nettbutikker er på gang, og kontaktløs betaling, såkalt NFC, er blitt stadig vanligere.

Ifølge Tek.no kan Apple ha en fordel ved betaling mellom selskapets egne mobiltelefoner. I den siste programvareoppdateringen ble det mulig å sende penger via meldingsappen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer