iPhone-tvisten:

Nå forbyr også Tyskland salg av flere iPhoner

Ny dom i tvisten mellom Qualcomm og Apple.

IPHONE-STANS: Apple må stanse salget av iPhone 7 og iPhone 8 i Tyskland. Foto: Jeff Chiu/AP
IPHONE-STANS: Apple må stanse salget av iPhone 7 og iPhone 8 i Tyskland. Foto: Jeff Chiu/AP Vis mer
Publisert

Snaut to uker etter at en kinesisk domstol slo fast at Apple ikke får selge utvalgte iPhone-modeller i landet, skjer det tilsvarende i Tyskland. I den pågående rettstvisten mellom Apple og brikkesettprodusenten Qualcomm, har en domstol i München gitt medhold til sistnevnte.

Apple må dermed slutte å selge en rekke iPhoner med Intel-modem og komponenter fra selskapet Qorvo, skriver CNBC. Modellene det gjelder er iPhone 7 og iPhone 8, og disse blir trukket fra Apples offisielle butikker i Tyskland. iPhone XS, XS Max og XR blir ikke rammet av dommen.

Samtidig sier selskapet i en uttalelse at de aktuelle modellene fortsatt er tilgjengelig hos mobiloperatører og elektronikkforretninger.

– Qualcomms kampanje er et desperat forsøk på å skape distraksjon fra de virkelige problemene mellom våre selskaper. Taktikkene deres, både i retten og forretningsvirksomhet, skader både innovasjon og kundene. Qualcomm insisterer på å ta urimelige priser basert på arbeid de ikke har utført og de blir etterforsket av myndigheter verden rundt for deres oppførsel. Vi er skuffet over dommen og kommer til å anke den, heter det i en uttalelse fra Apple.

Qualcomm er, ikke overraskende, fornøyd med dommen.

– To respekterte domstoler i to ulike jurisdiksjoner har i løpet av de to siste ukene bekreftet verdien til Qualcomms patenter og erklært at Apple har krenket dem, og har beordret salgsstopp av iPhoner i de viktige markedene Tyskland og Kina, sier selskapets Don Rosenberg i en uttalelse.

Patenttvist

I sakens kjerne finner vi flere Qualcomm-patenter som brikkesettprodusenten hevder at Apple har krenket i flere iPhone-modeller. I dette tilfellet gjelder det et patent som omhandler såkalt konvoluttsporing, som omhandler at en enhet kan spare batteriforbruk når den sender og mottar trådløse signaler.

Selskapet Qorvo sier i en uttalelse at de tror at deres konvoluttsporingsbrikke ikke krenker det aktuelle patentet i saken og at hvis retten hadde undersøkt hele omfanget av det, ville de ha fattet en annen beslutning, skriver CNBC.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer