Nå forsvinner Android Market

Google overhaler - nå kommer Google Play.

Slik ser den nettbaserte butikken ut allerede nå, med Google Play-branding.
Slik ser den nettbaserte butikken ut allerede nå, med Google Play-branding. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Google foretar i disse dager en omfattende oppussing av sine nettbutikker.

Android Market, som de aller fleste med en Android-mobil (eller nettbrett) kjenner til, musikkbutikken Google Music, deres filmleietjeneste og nettbutikken for e-bøker, alle disse slås sammen til Google Play. Et nytt paraply som skal gi deg lettere tilgang til alt innholdet som kan kjøpes hos Google.

Les også: Pass deg for falske spill

Brukervennlighet først

Filosofien er at Google vil ha slutt på forvirring, synkronisering, flytting av filer, og rotete grensesnitt. Dermed skal alt finnes på ett sted, og alt skal være koblet sammen til nettskyen. Mer oversiktlig og mer brukervennlig.

Google lover at alle dine tidligere kjøp fra de eksisterende butikkene skal sømløst overføres til Play.

Rett rundt hjørnet

Ikke nok med det, Google Play rulles ut allerede. Tjenesten er oppe og går på nettet, og du kan for eksempel gå rett til det som tidligere var Android Market her. I løpet av kort tid skal også Android-telefoner og nettbrett oppdateres, i følge Google vil det skje i løpet av dager.

Oppdatering: Det er allerede mulig å tvinge frem oppdateringen. Det eneste man trenger å gjøre er å gå inn på innstillinger, applikasjoner, installerte applikasjoner, velge "alle" og finne frem til Android Market. Der trykker du på knappen "Fjern data". Når du starter Market-applikasjonen, bør den oppdateres til Play automatisk. Det fungerte fint på vår splitter nye Sony Xperia S.

Det er enkelt å få Google Play allerede nå. Foto: Thomas Marynowski
Det er enkelt å få Google Play allerede nå. Foto: Thomas Marynowski Vis mer


Det er lurt å tenke gjennom hva man installerer av apps. Foto: Thomas Marynowski
Det er lurt å tenke gjennom hva man installerer av apps. Foto: Thomas Marynowski Vis mer


Foto: Thomas Marynowski
Foto: Thomas Marynowski Vis mer


Begrensninger

Problemet er at her i Norge er det egentlig bare app-butikken som er relevant, hverken Google Music, bøker eller filmleie har vært tilgjengelige. Så vi får fremdeles ikke tilgang til disse under Google Play. Det er bare å håpe at noen av disse rulles ut i Norge etter hvert.

For de brukerne som har tilgang til alt, er totalsummen fristende: 450.000 apps, millioner av sanger, og 20.000 sanger som kan lastes opp til nettskyen, tusener av filmer til leie og det største utvalget av e-bøker. Alt sammen på ett sted.

Her kan du lese mer om Google Play.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer