Nå forsvinner denne

Spotify dropper hjerteknappen.

FJERNES: Spotify vil forenkle appen - og fjerner derfor hjerteknappen. Foto: Kirsti Østvang
FJERNES: Spotify vil forenkle appen - og fjerner derfor hjerteknappen. Foto: Kirsti Østvang Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Et hjerteikon eller en hjerteknapp er enbetydende med å like noe, det være seg et innlegg i sosiale medier eller en låt i en musikkapp.

Nå varsler imidlertid Spotify at de fjerner hjerteikonet.

Fortvil ikke, alle hjerteknappelskere, funksjonaliteten blir ikke borte. I stedet innføres en ny plussknapp hvor Spotify kombinerer den sammen med en annen funksjon.

Den nye plussknappen

Frem til nå har det vært slik at når du har trykka på hjerteknappen på eksempelvis en låt, så legges låta til i en spilleliste kalt «Likte låter».

Ett trykk på den nye plussknappen vil gjøre det samme. Deretter vil plussknappen forvandles til et grønt sjekkmerke.

Trykker du på det grønne sjekkmerket, vil du deretter kunne legge låta til i en spilleliste.

STRØMLINJEFORMES: Spotify slår sammen hjerteknappen med "legg til i spilleliste"-funksjon i en ny plussknapp. Foto: Spotify
STRØMLINJEFORMES: Spotify slår sammen hjerteknappen med "legg til i spilleliste"-funksjon i en ny plussknapp. Foto: Spotify Vis mer

Altså slipper du å trykke på de tre prikkene til høyre for låta, for så å måtte trykke på «Legg til i spilleliste» for å gjøre dette - slik du har måttet gjøre til nå.

Hevder det blir lettere

I et blogginnlegg skriver Spotify at endringen vil gjøre at brukerne sparer tid og at det blir enklere å legge musikk til flere spillelister samtidig.

Mens hjerteknappen har fungert bra til én ting, nemlig å legge låter til i favorittlista, har Spotify med tida fått flere typer innhold, påpeker svenske Feber. Trykker du på plussknappen på en podkast, havner den i podkast-biblioteket, musikk havner i favoritter og album i biblioteket og så videre, skriver nettstedet.

Den nye plussknappen rulles ut til Spotify på iOS og Android fra og med nå og vil bli tilgjengelig for alle brukere i løpet av de neste ukene.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer