Nå gjemmer Instagram likes

Vil fjerne presset om å få flest mulig klikk.

MINDRE STRESS: Ved å skjule hvor mange som har likt et innlegg på Instagram, ønsker de å fjerne presset og gi tilbake gleden ved å dele innhold. Foto: Kirsti Østvang
MINDRE STRESS: Ved å skjule hvor mange som har likt et innlegg på Instagram, ønsker de å fjerne presset og gi tilbake gleden ved å dele innhold. Foto: Kirsti Østvang Vis mer
Publisert

Denne uka kommer Instagram til å sette i gang med sin mest kontroversielle endring noensinne. Rett før helgen ble det nemlig kjent at selskapet skulle utvide sitt eksperiment med å skjule hvem som har likt innlegg til USA, skriver Wired.

Det var Instagram-sjef Adam Mossieri som kunnegjorde nyheten på en teknologikonferanse i regi av nettopp Wired, Wired25.

Testet i sju land allerede

Tidligere i år ble det kjent at Instagram lekte med ideen om å skjule likerklikkene. Formålet var å fjerne press om å få klikk.

Selskapet begynte deretter å teste endringen i Canada, Australia, New Zealand, Japan, Irland, Italia og Brasil.

Ifølge Wired vil endringene rulles ut til et begrenset antall amerikanske kontoer til å begynne med.

Forsvinner ikke helt

Instagram har gjort det slik at det ikke lenger vil være mulig å se hvor mange likerklikk en bruker har på Instagram.

Brukeren vil riktignok fremdeles kunne se hvor mange likerklikk man får på egne innlegg, men ingen andre vil lenger ha muligheten.

SLUTT PÅ DETTE: I løpet av kort tid vil du ikke lenger kunne se hva de du følger gjør på Instagram. Foto: Kirsti Østvang. Video: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

Vil fjerne presset

Det er ikke bare Instagram som tester det å fjerne denne typen offentlig statistikk fra sine plattformer, skriver Wired. Facebook, som riktignok eier Instagram, YouTube og Twitter har alle eksperimentert med dette.

Tanken bak det at man skaper et sunnere miljø i sosiale medier hvor fokuset ikke ligger på å få flest mulig likes. Det har vært en utbredt oppfatning i senere år om at likerklikk ikke er bra for brukernes mentale helse.

- Det kan redusere flokkmentaliteten, hvor folk liker det som allerede får masse liker-klikk. Det kan redusere konkurranse-mentaliteten, siden brukere ikke vil sammenligne sine egne tall med mer populære venner eller de store innholdsskaperne. Og det kan motivere innholdskapere til å publisere det som føles mest ekte fremfor å ha likerklikk å vise frem, skrev TechCrunch tidligere i år.

Kan ramme influencere

På den andre siden er likerklikk en viktig målestokk for influencere, som har bidratt sterkt til at Instagram har blitt så populært som det har blitt.

Skal vi tro en fersk studie fra HypeAuditor ser det ut til at det å skjule likerklikk også fører til en nedgang i hvor mange som faktisk liker et innlegg, skriver Social Media Today.

- Er det en god eller dårlig ting? spør Social Media Today, og legger til:

- Det er vanskelig å vite - kanskje det å redusere rekkevidden til influencere som viser frem urealistiske livsstiler og/eller fysikk faktisk er noe av poenget, ettersom det også vil redusere den negative sosiale innvirkningen man får gjennom sammenligning.

Så gjenstår det å se hva Instagram gjør dersom influencerne rammes for hardt av endringene. TechCrunch skriver de i så fall kan komme til å droppe det.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer