iPhone 8 og iPhone X får ytelsesadministrasjon i iOS 12.1

Nå gjør Apple endringer på din ett år gamle iPhone

Men den vil neppe bli tregere med det første.

FÅR OMSTRIDT FUNKSJON: Nå har også fjorårets iPhone-modeller fått funksjonen som reduserer ytelsen på enheter med dårlige batterier. Foto: Stephen Lam/Reuters/NTB Scanpix
FÅR OMSTRIDT FUNKSJON: Nå har også fjorårets iPhone-modeller fått funksjonen som reduserer ytelsen på enheter med dårlige batterier. Foto: Stephen Lam/Reuters/NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I fjor kom Apple i hardt vær da det ble kjent at selskapet med vilje gjorde eldre iPhone-modeller med dårlige batterier tregere.

Apple hevdet at dette ikke var et grep de gjorde for å selge nye telefoner. De forklarte det slik:

Ettersom batteriet i telefonene blir degradert over tid, kan det få problemer med å levere nok og stabil strøm til prosessoren under de mest krevende oppgavene.

Løsningen ble derfor å redusere prosessorhastigheten på telefoner med svakere batteri, slik at de fortsatt kunne ha grei batteritid, men da med redusert ytelse.

Måtte beklage

Etter avsløringen gikk Apple ut med en beklagelse, tilbød rimeligere batteribytte, og kom med en iOS-oppdatering hvor brukerne selv kunne velge om de ville bruke funksjonen, som på norsk går under navnet «ytelsesadministrasjon».

I utgangspunktet var den begrenset til de eldste iPhone-modellene, iPhone 6 til iPhone 7 Plus.

2017-modellene også på listen

I nylig lanserte iOS 12.1 har imidlertid fjorårets iPhone-modeller, iPhone 8, iPhone 8 Plus og iPhone X, også havnet på listen over enheter som får ytelsesadministrasjon, skriver The Verge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer