Nå gjør Facebook dette med Messenger

Fjerner funksjoner «ingen» brukte.

FJERNER FANE: Snart blir Utforsk-fanen borte fra Facebook Messenger. Foto: Kirsti Østvang
FJERNER FANE: Snart blir Utforsk-fanen borte fra Facebook Messenger. Foto: Kirsti Østvang Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Facebook Messenger er en populær meldingsapp, men det er ikke til å stikke under stol at den har blitt overfylt av funksjonalitet over årene.

Høsten 2018 forsøkte Facebook på en forenkling av designet, slik at man gikk fra ni til tre faner. Nå går de ytterligere til verks, og går fra tre til to faner, melder TechCrunch.

Farvel til Utforsk-fanen

Denne gangen er det den såkalte Utforsk-fanen som fjernes.

Dette har vært hjem for såkalte chatbots, som Facebook satset stort på for noen år tilbake, hvor man har kunnet sende meldinger til bedrifter/sider. Denne satsingen gikk imidlertid ikke så bra som Facebook hadde håpet.

Utforsk-fanen har også inneholdt spill, og at alt forsvinner, tyder vel kanskje på at det var noe brukerne ikke var spesielt interesserte i.

Funksjonene forsvinner ikke helt, men skjules fra Messenger for vanlige brukere. Spillene vil for eksempel være tilgjengelig fra Facebooks hovedapp, ifølge TechCrunch.

Slik var det gamle designet:

Slik vil det se ut med nytt design:

Vil at du skal se på «Historier»

I tillegg til at Utforsk-fanen fjernes, får også Personer-fanen et «nytt» utseende med fullskjerm-visning av det dine venner har lagt ut på sin historie (Facebook ønsker at du skal bruke denne funksjonen mer, for nå viser de annonser her som de tjener penger på - og da taper de ikke så mye på å fjerne Utforsk-fanen, mener Engadget).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.