Android 10 lansert

Nå har de første telefonene fått ny Android

Ikke bare Googles telefoner som er oppdatert den første dagen.

NY NAVNGIVING: Nå har Google gått bort fra desserter og slikkerier. Den nye Android-versjonen heter rett og slett Android 10. Foto: Google
NY NAVNGIVING: Nå har Google gått bort fra desserter og slikkerier. Den nye Android-versjonen heter rett og slett Android 10. Foto: Google Vis mer
Publisert

Tirsdag kveld norsk tid ble Android 10 lansert. Dermed har Google valgt å stoppe rekka med søtsaker og desserter – muligens fordi det var vanskelig å finne et godt navn som begynte med Q.

Flere produsenter klare første dag

Som vanlig er det Googles egne Pixel-telefoner som er først ut, men denne gangen er det også flere andre produsenter som er med fra dag én.

Essential Phone har allerede fått oppgraderingen, og det samme gjelder Xiaomi Redmi K20 Pro.

For eiere av OnePlus 7 og 7 Pro er det også mulig å bruke Android 10 allerede dersom du blir med i OxygenOS' åpne betaprogram, der den siste utgaven er tuftet på Android 10.

Flere telefoner vil nok følge de neste ukene, kanskje spesielt de som var med i betaprogrammet, men det har vært stille fra Samsung vedrørende når deres modeller blir oppdatert, og hvorvidt Huawei-telefoner vil få noe oppdatering til Android 10 i det hele tatt gjenstår å se.

Flere nyheter

Blant nyhetene denne gangen er en ny mørkemodus som vil gjelde for hele enheten, der apper kan gjøres kompatible slik at de bytter fargepalett deretter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer