Nå har Swiftkey blitt gratis

Muligens det aller beste Android-tastaturet.

GRATIS: Mange synes Swiftkey er det beste Android-tastaturet, og nå har appen blitt helt gratis. Foto: SWIFTKEY
GRATIS: Mange synes Swiftkey er det beste Android-tastaturet, og nå har appen blitt helt gratis. Foto: SWIFTKEY Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

iPhone-brukere bør glede seg til iOS8-lanseringen. Da åpner nemlig Apple for at man kan bruke et tastatur fra en tredjepart i stedet for det innebygde, og vår Android-favoritt, Swiftkey, blir også å finne på iPhone til høsten.

Les også: iOS 8-funksjonene vi gleder oss til

I dag meddeler skaperne bak Swiftkey at appen nå har blitt gratis å laste ned, mot en prislapp som tidligere lå i underkant av 30 kroner.

Nettbutikk med temaer

TEMAER: Swiftkey har nå blitt gratis, men skaperne lar deg kjøpe flere temaer i appen.
TEMAER: Swiftkey har nå blitt gratis, men skaperne lar deg kjøpe flere temaer i appen. Vis mer
GJETTER NESTE ORD: Swiftkey lærer seg hvilke ord du pleier å skrive etter hverandre, og er klar med ordforslag til og med før du har begynt på neste ord.
GJETTER NESTE ORD: Swiftkey lærer seg hvilke ord du pleier å skrive etter hverandre, og er klar med ordforslag til og med før du har begynt på neste ord. Vis mer


Nytt er imidlertid en egen «Swiftkey Store», som lar deg utvide tastaturet med flere temaer. Tidligere var en håndfull av dem tilgjengelig når du kjøpte appen, men nå kan du laste ned flere der noen av dem også koster penger. Swiftkey tilbyr også samlepakker med temaer, og har du kjøpt appen fra før, får du en pakke med ti temaer uten å betale.

I den siste oppdateringen har det også kommet flere nyheter. En ny mulighet er også å få en egen sifferrad på toppen av tastaturet – tastaturet har også lenge hatt muligheten for en rad med piltaster, som kan gjøre det lettere å flytte markøren i en lang tekst.

Dessuten har tastaturet nå fått over 800 innebygde Emoji-ikoner, og om du vil kan appen også foreslå slike ikoner mens du skriver.

Forutser hva du vil skrive

For – det er det som kanskje er Swiftkeys viktigste salgsargument. Helt siden den spede begynnelse har tastaturet vært svært god på å gjette hva du har tenkt å skrive.

Når du starter appen første gang, kan du la den trene seg opp hvis den får lov til å lese utgående epost, SMS, Twitter-/Facebook-oppdateringer og så videre.

Svært ofte foreslås ordet du har tenkt å skrive, og ofte holder det bare med et par bokstaver før Swiftkey skjønner tegninga. Dette synkroniseres også via nettskyen, slik at det den lærer på én enhet også reflekteres på en annen.

Autokorrektur-funksjonen er rett og slett særdeles god. Swiftkey lærer seg også hvilke taster du eventuelt pleier å bomme litt på når du skriver, slik at tastaturet med tiden blir bedre og bedre.

Selv har jeg aldri skrevet så raskt og riktig på en telefon som jeg gjør med Swiftkey.

Støtter 66 språk

Med den siste oppdateringen støtter Swiftkey nå 66 språk, og om du vil kan du legge til flere samtidig slik at du for eksempel både får korrigert norske og engelske ord mens du skriver; uten å måtte foreta noen endringer i innstillingene.

TREFFER DU? Swiftkey har oversikten over hvilke taster du har en tendens til å bomme på og justerer seg deretter.
TREFFER DU? Swiftkey har oversikten over hvilke taster du har en tendens til å bomme på og justerer seg deretter. Vis mer


I likhet med Swype-tastaturet kan du også skrive uten å løfte fingeren fra skjermen. Du drar rett og slett fingeren over alle bokstavene i ordet, og i de aller fleste tilfeller skjønner tastaturet hva du prøvde å skrive; i hvert fall når du har brukt det en stund og trent det opp med ord du pleier å skrive.

Swiftkey var selvskreven da vi samlet 18 anbefalte Android-apper for et par år tilbake, og vi anbefaler varmt å prøve det ut – i hvert fall nå som det er blitt gratis.

Swiftkey (Google Play, gratis)

For å ta tastaturet i bruk, installerer du appen, starter den og følger instruksjonene på skjermen for å bytte ut standardtastaturet ditt. Du kan når som helst gå tilbake til det gamle via språk og inndata-menyen under innstillinger.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer