Google Maps

Nå kan alle bidra til Street View

Google lover en bedre Street View-opplevelse og at personvernet opprettholdes.

STREET VIEW: Eksempel på brukeropplastet Street View-foto. Bildet er tatt i Brasil. Foto: Google
STREET VIEW: Eksempel på brukeropplastet Street View-foto. Bildet er tatt i Brasil. Foto: Google Vis mer
Publisert

Google Maps er et ypperlig verktøy når du skal finne severdigheter, restauranter og kanskje bensinstasjoner når du er på reise.

På grunn av situasjonen vi befinner oss i, blir det for mange ikke mye reise om dagen, men da er det jo lov å drømme seg bort på gatenivå i Street View i Google Maps.

Og nå gjør Google det mulig for hvem som helst å bidra til Street View ved å legge til egne bilder.

Krevde dyrt utstyr

Frem til nå har Google vært avhengig av 360-graders kameraer for å fange Street View-bilder, og kameraene er som regel festet på taket på biler som kjører rundt og registrerer omgivelsene.

– Men med en kostnad på flere tusen dollar, var det utelukket for mange, skriver Google på selskapets blogg.

Brukeropplastede Street View-bilder

I en oppdatering til Google Maps-appen for Android kan brukerne bruke et verktøy kalt «connected photos» for å legge til egne bilder i kartet.

Verktøyet, som bruker AR-teknologien ARCore, tar en rekke bilder når brukeren går bortover gata eller langs en vei. Deretter kan du laste dem opp via Street View-appen, som igjen automatisk roterer, posisjonerer og oppretter en serie med «connected photos».

Google plasserer så bildeserien på riktig plass i Google Maps, slik at kan se og utforske de brukeropplastede opptakene.

– Nå som alle kan opprette Street View-bilder, kan vi levere bedre kart til flere personer verden rundt ved å fange steder som ikke er på Google Maps, eller som har opplevd rask forandring. Alt du trenger er en smarttelefon – ingen fancy utstyr kreves, skriver Google.

Ikke i Norge

Googles egne Street View-bilder og brukernes opplastede vises på forskjellig måte i Maps-appen. Googles bilder er hovedopplevelsen og vises som en hel linje i blå, mens brukerbildene har en stiplet blå linje.

Når det gjelder personvern, skriver Google at de brukeropplastede bildene får samme behandling som de andre. Det innebærer for eksempel at ansikt og bilskilt sensureres.

Det du trenger for å komme i gang med «connected photos» i Google Maps, er en ARCore-kompatibel Android-telefon. Det ser ut til å gjelde de aller fleste modeller fra de siste åra.

Dessverre for nordmenn er tjenesten for å opprette egne bilder i første omgang kun tilgjengelig i Toronto i Canada, New York og Austin i USA, samt Nigeria, Costa Rica og Indonesia. Google skriver at flere regioner blir lagt til etter hvert.

Du kan selvsagt utforske brukeropplastede Street View-opplevelser som er lastet opp i de ovennevnte stedene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer