Redigere hjemskjerm iOS 14

Nå kan alle gjøre dette

iPhone har endelig fått støtte for widgets på hjemskjermen - og hashtaggen #ios14homescreen går viralt i sosiale medier.

APPLE: iOS 14 er endelig her - dette er våre favoritter! Video: Kirsti Østvang. Klipp: Ingebjørg Iversen / Dinside Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den store nyheten i iOS 14-oppdateringen som ble sluppet til iPhone i forrige uke er at man kan legge widgets på hjemskjermen (se video nederst)

Med en widget kan du få informasjon fra apper uten å måtte åpne selve appen. Det kan være alt fra værinformasjon til kalenderavtaler, bilder, musikkavspillingskontroller, aktivitetsinformasjon og så videre.

Dette er en mulighet Android-brukere hatt tilgjengelig i mange år. iOS-brukere har riktig nok også hatt tilgang på widgets før, men da kun fra dagsoversikten til venstre for hoved-hjemskjermen.

Vis meg din #ios14homescreen

Men nå trenger altså ikke iPhone-hjemskjermen lenger å være et kjedelig rutenett med app-ikoner.

Hashtaggen #ios14homescreen har for lengst begynt å gå viralt på sosiale medier som TikTok og Instagram, og folk legger ut videoer av ganske kreative hjemskjerm-design enn hva vi har sett tidligere.

Det er i tillegg mulig å bytte selve ikonene, noe som åpner for en helt annen mulighet for personliggjøring enn før.

- Jeg brukte timesvis på hjemskjermen min, skriver TikTok—bruker @kaylamarie126.

@kaylamarie126

i’ve spent HOURS working on my home screen i love it so much 🥺 ##ios14 ##ios14homescreen ##ios14update

♬ Call me - 90sFlav

Slik går du frem

For å legge en widget på iOS-hjemskjermen, må du selvfølgelig ha oppdatert til iOS 14. Deretter må du sette hjemskjermen redigeringsmodus:

Trykk og hold på et tomt område av skjermen til alle apper begynner å riste. (Du kan også du trykke og holde på en app og velge Rediger Hjem-skjerm.)

Trykk så på pluss-tegnet som dukker opp øverst til venstre for å få opp den nye widget-menyen.

Nå kan alle gjøre dette

Lista består både av et utvalg widgets samt en liste over alle apper som har en widget.

Skroll nedover for å finne en du vil bruke og trykk på den. Du kan også søke.

Velg så hvilken størrelse du ønsker at den skal være. Trykk på Legg til widget. (Det er også mulig å bare ta tak i widgeten og dra den ut på hjemskjermen.)

Nå kan alle gjøre dette

Så er det «bare» å dra widgeten dit du ønsker på hjemskjermen din.

(Du vil kanskje oppleve at noen ikoner og widgeter som allerede ligger der hopper litt frem og tilbake ettersom du plasserer den; dette har med måten iPhone-hjemskjermen er laget, hvor alt spretter til toppen.)

Når du er fornøyd med plasseringen, trykk på Ferdig øverst til høyre på skjermen for å gå ut av redigeringsmodus igjen.

Hvordan fjerne en widget

De gjør du enkelt ved å bare gå i redigeringsmodus (trykk på et tomt område), og så trykke på minus-tegnet oppe i venstre hjørne på widgeten.

Du kan også trykke og holde på widgeten du vil fjerne, og så trykke på Fjern widget.

Nå kan alle gjøre dette

Lag din egen widgetstabel

Apple har laget en egen type widget kalt «Smart Stabel», som de beskriver på følgende vis:

«En smartstabel er en forhåndsbygd samling av widgeter som viser riktig widget basert på faktorer som plassering, aktivitet eller tid. En smartstabel roterer automatisk widgeter for å vise den mest relevante informasjonen gjennom dagen.»

Altså kan du ha flere widgeter samlet på ett sted. Du kan enkelt svitsje mellom dem ved å sveipe opp eller ned.

Nå kan alle gjøre dette

Du kan også komponere din egen stabel ved å dra en hvilken som helst widget over en annen. De må dog være i samme størrelse for at det skal fungere.

Lag dine egne widgets

Apple har laget widgets av sine egne apper, og tredjepartsapper begynner også å komme med støtte for iOS 14-widgets, selv om det er fremdeles mange som glimrer med sitt fravær. Det kan skyldes at utviklere fikk veldig kort varsel før Apple lanserte oppdateringen.

Men det har også begynt å dukke opp apper som lar deg komponere egne widgets. Faktisk er de tre mest nedlastede gratisappene på App Store for øyeblikket denne typen apper: Widgetsmith, Color Widgets og Photo Widget : Simple.

Nummer én, Widgetsmith, har fått god drahjelp av videoer på TikTok som denne under:

Mens appen Color Widgets kommer med en rekke forhåndsdefinerte widgets, er du nødt til å lage de selv med Widgetsmith. For noen kan det virke uoverkommelig, men appen er likevel ganske enkel å bruke.

  • For å lage en widget, må du først velge størrelse: liten, medium og stor.
  • Så velger du datakilde. I skrivende stund er det tid, dato, egendefinert (bilder, bilder i album, tekst og blank), kalender, påminnelser, vær, helse og aktivitet, tidevann og astronomi).
  • Til slutt kan du tilpasse skrifttype, skriftfarge og bakgrunnsfarge (med ramme).
Nå kan alle gjøre dette

Når du har lagd en eller flere widgeter i Widgetsmith-appen, går du tilbake til hjemskjermen og legger til widget som forklart ovenfor. Så må du finne Widgetsmith fra lista, velge størrelsen og så trykke i widgeten på hjemskjermen for å velge nøyaktig den du vil ha.

En kul ting med Widgetsmith er at den har støtte for noe kalt «timed widgets», som gjør at du du kan bytte ut en widget med en annen etter gitte tider på døgnet. Kanskje vil du ha kalenderavtaler på dagtid og gjøremål på kveldstid?

En ulempe med appen er imidlertid at om du for eksempel trykker på en dato-widget, vil den ikke åpne kalenderen din, men Widgetsmith, som har kun begrenset funksjonalitet.

Mange muligheter

Hvis du trenger ideer til hvordan du kan få hjemskjermen din til å se ut, sjekk ut hashtaggen #ios14homescreen på TikTok, Instagram og Twitter. Der florerer det av bilder og videoer.

Vår hjemskjerm ble ikke så fancy som en del av eksemplene som ligger ute der, men ikke alle trenger å være så kreative 😅

Nå kan alle gjøre dette

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer