iOS 14:

Nå kan alle prøve

Apple har gjort betaversjonen tilgjengelig for alle som vil.

IOS 14: Blant nyhetene denne gangen er blant annet widgets på hjemskjermen og en oppdeling slik at apper du ikke bruker så ofte ikke lenger trenger å ligge spredd over alle hjemskjermene. Foto. Apple
IOS 14: Blant nyhetene denne gangen er blant annet widgets på hjemskjermen og en oppdeling slik at apper du ikke bruker så ofte ikke lenger trenger å ligge spredd over alle hjemskjermene. Foto. Apple Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hver høst lanserer Apple en ny versjon av iOS, operativsystemet som brukes på selskapets iPhone-modeller.

Månedene før er det imidlertid mulig å bruke en betaversjon av operativsystemet, altså en versjon som ikke er ferdigstilt og kan inneholde feil og mangler.

Først får utviklere tilgang på betaversjonen, og når de har testet en stund og den har blitt oppdatert et par runder, har Apple de senere årene gjort betaversjonen tilgjengelig for publikum.

Den kan fortsatt inneholde feil, men de fleste av dem har som regel blitt rettet slik at den offentlige betaversjonen er relativt trygg å bruke. Dog kan det være at du vil møte på enkelte småproblemer, så det innebærer en viss risiko. Blant annet kan det være at enkelte tredjepartsapper ikke vil fungere etter oppdateringen, og det er jo kjedelig hvis det gjelder nettbanken din eller den slags.

Men blir du fristet, kan du prøve allerede nå - et par måneder før iOS 14 slippes som en oppdatering til alle kompatible telefoner.

Disse modellene får iOS 14

Apple har gjort det veldig enkelt denne gangen – får du kjørt iOS 13 på telefonen din, vil du også kunne oppdatere til iOS 14.

Dermed er alle telefoner fra iPhone 6s og oppover (inkludert iPhone SE) kompatible med den nye iOS-oppdateringen. Også 7. generasjon iPod Touch fungerer om du har en slik liggende.

Slik installerer du iOS 14-betaen

Har du en iOS-enhet du vil prøve ut iOS 14 på, peker du først nettleseren din (på telefonen) til Apple beta software program-siden.

Derfra velger du sign up eller sign in avhengig av om du har registrert deg som betabruker før, godkjenner avtalene og den slags, velger iOS og skroller ned til enroll your iOS device.

Da får du en knapp som lar deg laste ned en profil til telefonen. Den laster du ned, velger installer øverst til høyre og så er telefonen klargjort. Ta en omstart av telefonen og gå til innstillinger, generelt, oppdatering når du er tilbake igjen. Da vil telefonen laste ned oppdateringen på vanlig måte.

(Du kan se bilder av prosessen i tilsvarende artikkel for iOS 13 fra i fjor - vi hadde ikke en iPhone for hånden i det dette ble skrevet.)

Ikke bare iOS

Apple har lansert offentlige betaversjoner av alle sine operativsystemer. Dermed kan du også gjøre det samme med iPadOS 14, MacOS Big Sur, tvOS 14 (Apple TV) og WatchOS 7 (Apple Watch) om du ikke har tålmodighet til å vente.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer