Bedre posisjonsdeling i Google Maps på iOS

Nå kan andre se hvor du er på Google Maps

Aldri mer "er der om cirka fem minutter".

DEL NÅR DU KOMMER HJEM: Nå kan også iPhone-brukere bruke posisjonsdelingen som forteller hvor lang tid det er til man er fremme. Foto: Kirsti Østvang
DEL NÅR DU KOMMER HJEM: Nå kan også iPhone-brukere bruke posisjonsdelingen som forteller hvor lang tid det er til man er fremme. Foto: Kirsti Østvang Vis mer
Publisert

Posisjonsdeling har etter hvert blitt en populær funksjon i flere av de store nettjenestene.

Facebook Messenger har det, Google Maps likeså - ja, til og med Snapchat har det, selv om mange kanskje ikke er klar over det.

Med posisjonsdeling kan du gjøre det enkelt for andre å se hvor du er. I både Messenger og Google Maps er det også mulig å følge bevegelsene til andre, noe som kan være kjekt om man har avtalt å møtes, eller venter på at personen skal ankomme et sted.

Del turen underveis

I fjor lanserte Google Maps en funksjon som gjorde å dele posisjon med andre under navigasjon, kalt «Del turen underveis», hvor man så kunne se hvor lenge det var til personen var fremme.

«ETA sharing», blir det kalt på engelsk - ETA står for estimated time of arrival.

Funksjonen ble opprinnelig lansert for Android, men i forrige uke ble denne også endelig lansert for iOS, opplyser selskapet på sin blogg.

Dette ser de andre

Funksjonen skiller seg fra vanlig posisjonsdeling ved at kontaktene du deler posisjonen din med, ikke bare vil se hvor du befinner deg i sanntid, men også hvilken rute du befinner deg på og hvor lang tid det vil ta før du ankommer reisemålet. Ifølge Engadget fungerer det både når du kjører, sykler og går.

Og når turen er ferdig, vil Google Maps slutte å dele posisjonen din.

Google Maps har også en vanlig posisjonsdelingsfunksjon hvor du kan velge hvor lenge du ønsker å dele posisjonen din i sanntid (opptil ett døgn).

Slik gjør du

For å ta i bruk «Del turen underveis»-delingen, starter du bare en navigasjon, og så trykker du på mer-knappen (^), og deretter «Del turen underveis». Velg så hvilke kontakter du ønsker å dele turen din med.

I tillegg til at denne posisjonsdelingen nå er kommet til iPhone, har Google også gjort det mulig å dele reiseinformasjon til tredjepartsapper som Facebook Messenger og WhatsApp. Andre vil ikke kunne se poisjonen din i de respektive appene, men de vil motta en lenke for å følge den i Google Maps-appen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer