DNB starter med klokkebetaling

Nå kan DnB-kunder betale med klokka - men kanskje ikke den du ønsker

Nå kan DNB-kunder betale i butikken med Garmin- eller Fitbit-klokka. Hva med Apple Pay og Google Pay? - Vi er i dialog med begge, sier DNB.

KLOKKEBETALING TIL NORGES STØRSTE BANK: Nå skal DNB begynne å la deg betale med klokka, men bare om du har en fra Fitbit eller Garmin. Foto: Stig B. Fiksedal/DNB
KLOKKEBETALING TIL NORGES STØRSTE BANK: Nå skal DNB begynne å la deg betale med klokka, men bare om du har en fra Fitbit eller Garmin. Foto: Stig B. Fiksedal/DNB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kontaktløs betaling er på full fart inn i Norge. Apples inntog med Apple Pay tidligere i år har virkelig fått ballen til å rulle, og stadig flere banker kommer på banen med støtte for ulike typer kontaktløs betaling, eller «tæpping» som noen forsøker å få oss til å kalle det.

Nå melder DNB at de åpner opp for klokkebetaling for sine kunder, forutsatt at de har en klokke fra enten Fitbit eller Garmin.

DNBs kunder kan allerede betale kontaktløst med bankkort.

Disse klokkene støttes

De to tjenestene DNB nå støtter, er Fitbit Pay og Garmin Pay.

Fitbit Pay kan brukes om du har en Fitbit Ionic eller Versa-klokke, eller en spesialutgave av det nye Charge 3-aktivitetsarmbåndet.

Inkludert DNB, er det hele ti banker som har muliggjort klokkebetaling med Fitbit Pay, opplyser Lina Kjällström, markedssjef for Fitbit i Norden.

- Ettersom stadig flere betalingsterminaler og butikkjeder kommer med kontaktløs betaling i tiden som kommer, tror vi at 2019 virkelig vil bli det store året for klokkebetaling i Norge. Nordmenn er lagt fremme når det kommer til anvendelse av ny teknologi, og med tanke på den fantastiske posisjonen Fitbit har i Norge i dag forventer vi at mange vil benytte seg av Fitbit Pay, sier Lina Kjällström til Dinside.no.

Garmin Pay kan brukes med følgende klokker:

  • Fénix 5 Plus-serien
  • Vivoaktive 3-serien
  • Forerunner 645-serien
  • D2 Delta-serien

Kan betale mer enn 200 kroner

- Den største fordelen med å betale kontaktløst med klokke framfor kort er at du ikke må taste kode for beløp over 200 kroner. Du kan betale et hvilket som helst beløp bare ved å trykke på en knapp på klokka og legge den inntil betalingsterminalen, sier personmarkedssjef i DNB, Ingjerd Blekeli Spiten, til Dinside.no.

For kort er nemlig grensen 200 kroner uten bruk av pinkode.

DNB framhever også sikkerheten som et stort pluss.

- Å betale kontaktløst med klokke er praktisk, enkelt og dessuten veldig sikkert. Funksjonen som gjør at den slår seg av når klokka ikke er i kontakt med pulsen din, gjør at det blir så godt som umulig for andre å betale med den, sier Blekeli Spiten.

- I dialog med Apple og Google

Det er likevel ikke til å stikke under stol at en del av DNBs kunder lurer på når de vil kunne bruke Apple Watchene sine til å betale ved trådløse terminaler.

Da Apple Pay ble lansert tidligere år, sa DNB til Tek.no at de hadde gjort en vurdering, men kommet fram til at kundene deres var «fornøyd med kredittkort og kontaktløse kort», så derfor ville de ikke støtte Apples løsning.

Det var det en del DNB-kunder som ikke var spesielt fornøyde med, og det var mange sinte kommentarer på bankens Facebook-side.

Nå kan det imidlertid virke som om pipa fått en annen tone.

- Vi er i dialog med både Apple Pay og Google Pay og tester forskjellig teknologi. Akkurat nå kan vi ikke si mer enn at vi vil komme med flere nyheter framover, sier DNBs personmarkedssjef til Dinside.no.

TESTER MYE FORSKJELLIG: Personmarkedssjef i DNB, Ingjerd Blekeli Spiten, sier selskapet vil komme med flere nyheter fremover, men går ikke i detaljer på hva. Foto: Stig B. Fiksedal/DnB
TESTER MYE FORSKJELLIG: Personmarkedssjef i DNB, Ingjerd Blekeli Spiten, sier selskapet vil komme med flere nyheter fremover, men går ikke i detaljer på hva. Foto: Stig B. Fiksedal/DnB Vis mer

Det behøver ikke å bety at banken vil la kundene bruke noen av tjenestene med det første, men det er noe annet enn den kontante avvisningen de kom med tidligere i år.

«Flere nyheter» kan også bety noe relatert til Vipps, som fremdeles ikke har lansert kontaktløs betaling.

Ifølge DNB har Visa, MasterCard og BankAxept stilt krav til norske banker om at de skal ha byttet ut kortene sine med kontaktløse innen utgangen av 2019. Da skal også alle butikker og andre brukersteder kunne tilby kundene å betale kontaktløst.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer