Live listen - direktelytting:

Nå kan du bruke Airpods som «høreapparat»

iOS 12 med ny funksjonalitet.

HØR BEDRE: Nå kan du bruke Airpods for å skru opp volumet på omgivelsene. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
HØR BEDRE: Nå kan du bruke Airpods for å skru opp volumet på omgivelsene. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Ikke alle er så heldige at de hører godt, og heldigvis for dem er høreapparatet funnet opp for lenge siden.

Men om du synes det kan være vanskelig å høre den du er ute på middag med eller gjerne skulle ha hørt TV-en litt bedre uten å plage andre med høyt volum, kan du nå også bruke bruke Apples Airpods-øreplugger for å høre lyden rundt deg – forsterket.

Ny iOS 12-funksjon

Mandag kveld ble iOS 12-oppdateringen tilgjengelig for alle iOS-brukere, og vi har allerede gått igjennom de viktigste nyhetene i årets største oppdatering.

Men så er det alle småtingene, da. En av nyhetene denne gangen er at funksjonen Apple har kalt «direktelytting» nå lar deg bruke Airpods som et slags høreapparat – funksjonen har vært tilgjengelig siden 2016, men da for kompatible høreapparater, så det er som er nytt nå, er altså at Airpods kan brukes.

Funksjonen fungerer ved at lyden mikrofonen på iPhone/iPad plukker opp sendes direkte videre til ørepluggene.

Og dermed kan du skru opp volumet på omverdenen.

Slik bruker du direktelytting

Du kan enkelt legge til denne funksjonen i kontrollsenteret, som du får frem ved å sveipe oppover på modeller med hjemknapp, eller ned fra øverste høyre hjørne om du har en av X-modellene.

Først tar du turen til innstillinger, kontrollsenter, tilpass kontroller. Bla ned til hørsel og legg den til ved å trykke på pluss-ikonet.

Du legger til hørsel-valget i kontrollsenteret ved å gå til innstillinger, kontrollsenter. Skjermbilde: Pål Joakim Pollen
Du legger til hørsel-valget i kontrollsenteret ved å gå til innstillinger, kontrollsenter. Skjermbilde: Pål Joakim Pollen Vis mer

Så kan du åpne kontrollsenteret igjen, der du ser øre-ikonet. Trykk på det og deretter på direktelytting for å aktivere funksjonen. Pass på at du allerede er tilkoblet iOS-enheten med Airpods-ørepluggene.

Plassér iPhone/iPad

Merk altså at det er mikrofonene i iPhone/iPad som plukker opp lyden, så for best utbytte bør du plassere iOS-enheten i nærheten av den som snakker, i nærheten av TV-høyttaleren eller lignende.

Ja, faktisk kan jo løsningen fungere som en slags babycall også, om det hender at du ikke hører lydene fra barnesenga i rommet ved siden av. Hvis du er villig til å «ofre» telefonen, da.

Eller iPaden.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer