Google familiedeling i Norge

Nå kan du dele Google-kjøp med hele familien

Endelig er tjenesten lansert for nordmenn, men ikke alle i familien får være med.

ENDELIG: Apple har hatt det en stund, og nå kan også Android-brukere dele app-kjøp og den slags innad i familien. Foto: Pål Joakim Pollen
ENDELIG: Apple har hatt det en stund, og nå kan også Android-brukere dele app-kjøp og den slags innad i familien. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Frem til nå har det ikke vært bare-bare å gi en Android-telefon til et barn under 13 år.

Googles brukervilkår sier nemlig at man må være minst 13 år for å få en egen Google-konto, og dermed har mange foreldre enten valgt å legge inn sin egen Google-konto på podens enhet, eller løyet litt på alderen for at barnet skal få en egen konto og kunne laste ned apper og spill.

Begge har sine ulemper – i det første tilfellet får barna tilgang til den voksnes Google-konto, e-post og lignende. Får de en egen Google-konto, mister man litt kontroll over hva som lastes ned, med mindre man jevnlig sjekker telefonen.

Enklere på iPhone

Med iPhone har den biten vært enklere, takket være Apples familiedelingsfunksjon, som lar deg opprette egne barnekonti til barna.

I stedet for at barna bare kan laste ned som de vil, kan man sette opp familedelingen slik at barna må trykke på en «spør»-knapp i App Store, der den voksne må godkjenne nedlastingen fra sin telefon eller Mac.

Kjøp foretatt av familemedlemmer blir også delt innad i familien, slik at man slipper å betale for samme app flere ganger. Det samme gjelder kjøpte filmer, bøker og musikk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer