Nå kan du droppe passordet

Ny funksjon i BankID-appen.

BIOMETRI: Nå kan du bytte ut passordet med ansiktsgjenkjenning eller fingeravtrykk.Foto: BankID
BIOMETRI: Nå kan du bytte ut passordet med ansiktsgjenkjenning eller fingeravtrykk.Foto: BankID Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En ting mange har etterspurt etter at den nye BankID-appen ble lansert, er muligheten til å bruke ansiktsgjenkjenning og fingersensor for å logge på.

I en pressemelding i dag varsler BankID at den muligheten nå er på plass.

- Den nye løsningen vil gjøre hverdagen enklere og raskere for mange av brukerne våre. Mens en innlogging med BankID på mobil tar rundt 30 sekunder, vil det ta under 10 sekunder å logge inn med BankID-appen ved bruk av ansikt, finger eller PIN-kode, sier Jan Bjerved, leder for ID i BankID BankAxept, i pressemeldingen.

ID-SJEKKEN: Er du usikker på hvordan du skal gå fram for å utføre ID-sjekken? Da kan du ta en titt på denne videoen. Video: Embla Hjort-Larsen. Vis mer

Selskapet skriver at utrullingen vil skje gradvis, dette fordi brukerstedene må åpne for å støtte det. I skrivende stund er det seks aktører som lar deg bytte ut passordet med biometri eller PIN-kode:

  • Fremtind Service
  • Sparebankstiftelsen DNB
  • Gjensidige Min side
  • Agria Dyreforsikring
  • Boligmappa.no
  • BankID.no

- Utrullingen av raskere BankID hos brukerstedene vil skje gradvis, og du vil fortsatt oppleve at du må bruke passord i mange tilfeller en god stund framover. Det vil heller ikke være et krav å benytte biometrisk innlogging, men det anbefales fordi det gir en enda bedre og raskere brukeropplevelse, forklarer Bjerved.

For å kunne bruke BankID med biometri eller PIN-kode må du ha en iPhone med iOS 14 eller nyere eller en Android-mobil med Android 7 eller nyere.

- Noen BankID-brukere har allerede klargjort appen sin for innlogging med ansikt, finger eller PIN. Disse vil få automatisk tilgang til tjenesten når den nå rulles ut, forklarer BankID.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer