Apple lanserer Self Service Repair

Nå kan du fikse iPhone selv

Men du vil ikke spare noe penger på det, mener amerikansk nettsted.

GJØR DET SJØL: Apple åpner for at privatpersoner kan reparere sine egne telefoner. Foto: Apple
GJØR DET SJØL: Apple åpner for at privatpersoner kan reparere sine egne telefoner. Foto: Apple Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I fjor kunngjorde Apple at de ville åpne opp for at kunder kan reparere sin iPhone på egen hånd. Dette via et program kalt «Self Service Repair», som skulle ha planlagt oppstart i 2022.

Kamp mot Apple

Nyheten kom etter en mangeårig kamp mot uavhengige reparatører som har tilbudt iPhone-reparasjoner med reservedeler som ikke er laget av Apple.

Selskapet har slått hardt ned på dette med begrunnelse i sikkerhets- og kvalitetsspørsmål knyttet til reservedeler fra tredjeparter, ifølge Dagens Næringsliv.

«Retten til å reparere» har vokst seg fram til å bli en hel bevegelse, med ulike aktører, reparatører og myndigheter, som har kjempet mot Apple.

Slik fungerer det

Nå melder Apple at reparasjonsprogrammet er åpnet. Dermed kan privatpersoner bestille originaldeler, verktøy og manualer til reparasjon direkte fra Apple.

Om delene som byttes ut sendes i retur, får kundene rabatt på neste kjøp, skriver Macworld Sverige.

Innledningsvis tilbys bare deler for iPhone 12, iPhone 13 og tredjegenerasjons iPhone SE. Dette skjer fra en egen nettbutikk, som per dags dato består av 200 ulike deler og verktøy.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer