Adressefeltet nederst i Chrome for Android

Nå kan du flytte adresselinja til bunnen

Mye kjekkere når du bruker én hånd.

MER PRAKTISK: Når du bruker telefonen med én hånd, er det praktisk å ha adressefeltet i nettleseren nederst. I Chrome for Android kan du nå fikse det på et par sekunder. Foto: Pål Joakim Pollen
MER PRAKTISK: Når du bruker telefonen med én hånd, er det praktisk å ha adressefeltet i nettleseren nederst. I Chrome for Android kan du nå fikse det på et par sekunder. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

Var det én ting jeg likte da jeg levde en måned med Windows Phone for noen år siden, så var det at Edge-nettleseren hadde adressefeltet i bunnen, i stedet for på toppen som er vanlig på alle andre telefoner. Og siden den gang har jeg ofte stusset på at det fortsatt ikke er noen som har kopiert akkurat det.

For holder du telefonen i én hånd (særlig dagens toppmodeller som er ganske røslige av størrelse og ekstra høye om de har tynne rammer), når du enkelt adressefeltet med tommelen når dette ligger nederst, i stedet for å måtte strekke den helt til toppen av skjermen hver gang du vil taste inn en nettadresse.

Gleden var derfor stor da jeg i dag oppdaget at det faktisk er mulig å flytte adressefeltet nederst. Dette gjelder da for Chrome på Android – siden iOS-versjonen av Chrome egentlig er myntet på Safari, får du ikke gjort trikset der. Det har vi sjekket.

Slik gjør du det

Før vi går i gang er det greit med en pekefinger – dette er en del av Chromes såkalte «eksperimentelle» funksjoner, som kan bli standard i fremtiden, men ikke nødvendigvis.

Når du bruker disse funksjonene kan det være en risiko for at alt ikke fungerer helt hundre prosent, men de lar seg slå av. Skulle alt gå på tverke, blir nødløsningen i verste fall å avinstallere appen og laste den ned på ny.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer