WhatsApp

Nå kan du gjemme deg

Unngå at noen overvåker deg i WhatsApp.

BEDRE PERSONVERN: WhatsApp har gjort det mulig for deg å sjekke meldingene dine helt uten at andre kan se det. Foto: Martin Meissner/AP Photo/Netflix
BEDRE PERSONVERN: WhatsApp har gjort det mulig for deg å sjekke meldingene dine helt uten at andre kan se det. Foto: Martin Meissner/AP Photo/Netflix Vis mer
Publisert

Som standard kan alle som bruker WhatsApp se når du er aktiv i meldingsappen.

Det kan være nyttig, så andre ser at du er tilgjengelig.

Men det kan også være roten til trøbbel. Hvis noen sender deg en melding og du ikke svarer umiddelbart, blir de kanskje sure og tror du overser dem bevisst - noe du kanskje også gjør. Noen kan bruke det til å følge med på, eller overvåke, deg.

Nå har imidlertid WhatsApp endelig gjort det mulig for brukerne å skjule online-statusen sin i appen på iOS og Android, skriver tyske Bild.

Slik gjør du det

For å skjule online-statusen din i WhatsApp, går du til Innstillinger > Konto > Personvern > Sist sett og pålogget.

GJEM DEG: I personvern-innstillingene i WhatsApp kan du nå velge om andre kan se at du er pålogget eller ikke. Skjermbilde: Kirsti Østvang
GJEM DEG: I personvern-innstillingene i WhatsApp kan du nå velge om andre kan se at du er pålogget eller ikke. Skjermbilde: Kirsti Østvang Vis mer

Du velger først innstillingene for «sist sett»-statusen, altså den som gjør at andre kan se når du sist var pålogget. Her kan du velge mellom Alle, Mine kontakter eller Ingen.

Du kan spesifisere om det kun er enkeltpersoner som ikke får se online-statusen din. For eksempel ønsker du kanskje at dine aller nærmeste kan se at du er på, men ikke sjefen.

Så velger du bare «Samme som sist sett» under hvem som kan se når du er pålogget. Av en eller annen grunn får vi ikke like mange valgmuligheter her som på forrige innstilling, så det blir enten alle eller likt som ovenfor.

DELER MYE: Facebook og Facebook-eide Instagram er de to appene som deler mest data med tredjeparter, og som tar vare på mest data for egen vinning. Foto: Yui Mok / PA Photos / NTB / Pcloud. Klipp: Embla Hjort-Larsen. Vis mer

Personvern-problemer

Meta-eide WhatsApp er verdens mest populære meldingsapp med over to milliarder brukere, men har vært gjenstand for en del kritikk nettopp med tanke på personvern.

I fjor havnet de i hardt vær etter omstridte endringer til brukervilkårene hvor de ønsket å gjøre det obligatorisk å dele brukerdata med Facebook, som kanskje har et enda mer frynsete rykte på personvern-fronten.

Det førte til en brukerflukt til Signal, som går for å være sikrere enn de fleste meldingsapper.

I tillegg til at det er blitt mulig å skjule online-statusen sin i WhatsApp, skal det nå også være mulig å forlate gruppesamtaler uten å varsle hele kanalen. Snart blir det dessuten mulig å blokkere andre fra å ta skjermbilder av såkalte «View Once»-meldinger.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer