WhatsApp

Nå kan du gjemme deg

Unngå at noen overvåker deg i WhatsApp.

BEDRE PERSONVERN: WhatsApp har gjort det mulig for deg å sjekke meldingene dine helt uten at andre kan se det. Foto: Martin Meissner/AP Photo/Netflix
BEDRE PERSONVERN: WhatsApp har gjort det mulig for deg å sjekke meldingene dine helt uten at andre kan se det. Foto: Martin Meissner/AP Photo/Netflix Vis mer
Publisert

Som standard kan alle som bruker WhatsApp se når du er aktiv i meldingsappen.

Det kan være nyttig, så andre ser at du er tilgjengelig.

Men det kan også være roten til trøbbel. Hvis noen sender deg en melding og du ikke svarer umiddelbart, blir de kanskje sure og tror du overser dem bevisst - noe du kanskje også gjør. Noen kan bruke det til å følge med på, eller overvåke, deg.

Nå har imidlertid WhatsApp endelig gjort det mulig for brukerne å skjule online-statusen sin i appen på iOS og Android, skriver tyske Bild.

Slik gjør du det

For å skjule online-statusen din i WhatsApp, går du til Innstillinger > Konto > Personvern > Sist sett og pålogget.

Du velger først innstillingene for «sist sett»-statusen, altså den som gjør at andre kan se når du sist var pålogget. Her kan du velge mellom Alle, Mine kontakter eller Ingen.

Du kan spesifisere om det kun er enkeltpersoner som ikke får se online-statusen din. For eksempel ønsker du kanskje at dine aller nærmeste kan se at du er på, men ikke sjefen.

Så velger du bare «Samme som sist sett» under hvem som kan se når du er pålogget. Av en eller annen grunn får vi ikke like mange valgmuligheter her som på forrige innstilling, så det blir enten alle eller likt som ovenfor.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.