Spotify offline på Samsung Gear S3

Nå kan du høre Spotify uten nett - fra klokka

Endelig kom funksjonen mange Gear S3-eiere har savnet. Oppdateringen fungerer også for Gear S2-klokker.

ENDELIG: Mange Gear S3-eiere har savnet muligheten for å lagre Spotify-musikk direkte på klokka. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
ENDELIG: Mange Gear S3-eiere har savnet muligheten for å lagre Spotify-musikk direkte på klokka. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi lot oss imponere da vi testet smartklokka Gear S3 fra Samsung før jul. Blant annet satte vi pris på at den så og føltes ut som ei ordentlig klokke og at den hadde et rikt utvalg av apper og funksjoner.

Samsung bruker sitt eget operativsystem, Tizen, i denne klokka – det samme som du også finner på nyere TV-er fra samme selskap.

Spotify med offline-støtte

Klokkeutgaven av Tizen har lenge hatt støtte for Spotify, der du ikke har vært avhengig av telefonen for å spille musikk.

Dog har du vært nødt til å være koblet til et trådløst nettverk, og da har nok de fleste mobiltelefonen tilgjengelig uansett, slik at nytten har vært noe begrenset.

Denne uka kom det imidlertid en ny betautgave av Spotify-appen som også gjør det mulig å lagre spillelistene offline - på klokka. Dette er nå også mulig på Gear S2, altså forgjengeren.

Det betyr at du kan laste ned musikken til klokka og spille den av – uten å være koblet på nett eller ha telefonen i nærheten. Musikken kan spilles via klokkas innebygde høyttaler, eller via Bluetooth - til hodetelefoner eller trådløse høyttalere.

Det svenske nettstedet Mobil.se har allerede prøvd ut funksjonen, og i videoen under kan du se hvordan det hele fungerer:

Vis mer Vis mer

Krever Android

Verdt å merke seg er at offline-funksjonen kun er tilgjengelig om du oppdaterer Spotify-appen via en Android-telefon. Gear S3 fungerer også med iPhone, men om du har den kombinasjonen får du ikke dratt nytte av offline-funksjonaliteten; i hvert fall ikke ennå. Samsung hevder at en oppdatering kommer «snart».

Gear S3 har 4 GB total lagringsplass, der operativsystem og medfølgende apper opptar rundt 2,4 av dem. Med andre ord har du cirka 1,6 GB som du rår over selv når du pakker opp klokka første gang.

Om du kun hadde brukt all den plassen på Spotify-musikk, ville du ha fått plass til 3-400 sanger, så du får neppe plass til hele biblioteket ditt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer