Snapchat med magisk viskelær

Nå kan du la dem se bildene så lenge de vil

Og nytt er også et magisk viskelær.

MAGISK VISKELÆR: Med denne knappen kan du fjerne uønskede ting i bildene du tar med Snapchat-appen. Foto: Pål Joakim Pollen
MAGISK VISKELÆR: Med denne knappen kan du fjerne uønskede ting i bildene du tar med Snapchat-appen. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

Snapchat har fått stor konkurranse i det siste, spesielt fra Facebook og Facebook-eide Instagram og Whatsapp, som alle tre tilbyr «my story»-lignende funksjoner.

Facebook har dessuten kastet seg på bølgen med et innebygd kamera med masker, klistremerker og tegning på bildene.

I sin siste oppdatering har Snapchat-appen nå fått tre nyheter:

#1: Uendelig visningstid

Mens du til nå har hatt mulighet til å la mottakeren se bildene dine i ett til ti sekunder før de forsvinner, har du nå fått et nytt valg, merket med et uendelighetstegn (∞).

Ved å velge «no limit» kan motparten se en snap så lenge hun måtte ønske. Skjermdump: Pål Joakim Pollen
Ved å velge «no limit» kan motparten se en snap så lenge hun måtte ønske. Skjermdump: Pål Joakim Pollen Vis mer

Velger du denne, vil altså ikke bildene forsvinne av seg selv når motparten åpner dem. De kan sees så lenge man måtte ønske, men forsvinner på vanlig måte når motparten trykker på skjermen.

Gjentakende video
Også videoer kan få uendelig levetid dersom du velger å «loope» dem, altså der de gjentas helt til mottakeren trykker seg ut av den.

Etter å ha spilt inn videoen, kan du velge hvorvidt den skal spilles av én gang eller gjentas ved å trykke på det nederste ikonet på høyre side.

#2: Tegn med Emoji

TEGN MED EMOJI: Nyhet nummer to er at du nå kan tegne med emoji-ikoner. Foto: Pål Joakim Pollen
TEGN MED EMOJI: Nyhet nummer to er at du nå kan tegne med emoji-ikoner. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer

Tegneverktøyet har også fått en liten oppdatering. Nå er du ikke begrenset til bare å tegne streker, men du kan bytte ut «penselen» med emoji-ikoner.

For å gjøre det trykker du på tegneverktøyet, og så på hjertet som ligger rett under fargevelgeren til høyre. Det er bare en håndfull som er tilgjengelige, men du kan, som med vanlig tegning, endre størrelsen på penselen ved å klype sammen to fingre på skjermen eller skyve dem fra hverandre.

#3: Magisk viskelær

For intet mindre enn syv år siden skrev vi om Photoshop-funksjonen «content aware fill»; en slags smart slettefunksjon som lar deg ta bort elementer i bildet, der det du tar bort blir erstattet med det Photoshop antar ville ha vært der i stedet.

Det magiske viskelæret lar deg ta bort elementer i bildet. Her har vi fjernet lysene i taket, samt deres refleksjoner. Men å fjerne oppvaskmiddelet og få det til å se pent ut, var det bare å glemme. Foto: Pål Joakim Pollen
Det magiske viskelæret lar deg ta bort elementer i bildet. Her har vi fjernet lysene i taket, samt deres refleksjoner. Men å fjerne oppvaskmiddelet og få det til å se pent ut, var det bare å glemme. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer

Nå har også denne funksjonen landet i Snapchat. Du finner den ved å trykke på saks-ikonet og deretter på stjerne-ikonet. Nå kan du dra fingeren over objektet du vil fjerne, og vips, så blir det borte.

Resultatet blir ofte så-som-så etter vår erfaring, men funksjonen kan være nyttig for å fjerne uønskede elementer i bildet så lenge bakgrunnen ellers er ganske uniform.

LES OGSÅ:
Slik får du din emojier av deg selv i Snapchat
Her er Snapchat-brillene
Slik fester du en emoji i en Snapchat-video
Her er alle Snapchat-trofeene

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer