Doublicat

Nå kan du lage dine egne deepfakes

Snart kommer alle til å dele slike.

GIF: Har du sett en GIF og tenkt at du gjerne ville sett ditt eget ansikt der i stedet? Slik gjør du det! Video: Ingebjørg Iversen Vis mer
Publisert

En «deepfake» er et bilde, et lydklipp eller en video som er laget med kunstig intelligens og som fremstår ekte, men er falsk.

Fenomenet har skutt fart de siste årene, og har imponert så mye at mange anser det for å være en trussel mot demokratiet. Som en følge har Facebook valgt å forby «villedende» deepfakes fra plattformen sin.

Nå får imidlertid en ny deepfake-app kalt Doublicat oppmerksomhet rundt på nettet, skriver The Next Web - og her spørs det om du kommer til å lure noen.

Med Doublicat, tilgjengelig for både Android og iOS, kan du nemlig putte ditt eget ansikt i en valgfri GIF.

Ifølge The Next Web bruker appen noe som heter RefaceAI for å bytte ut ansiktet ditt i en GIF.

Bak denne teknologien står et selskap med samme navn. Det har tidligere blitt brukt i en annen app kalt Reflect, som blant andre Elon Musk har gjort berømt.

- Vi sletter bildene

For å lage en deepfake med Doublicat, er det bare å åpne appen og ta en selfie, som brukes for å legges oppå GIF-en. Denne blir lagret i profilen din, og så kan du bla rundt i biblioteket med GIF-er og velge hvilken du ønsker å plassere deg selv i.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer