Apple øker grensen

Nå kan du laste ned enda større apper uten wifi

Vær obs dersom du har lite data igjen på abonnementet ditt.

ENDA LITT STØRRE: Nå har Apple økt grensen på hvor store apper du kan laste ned når du bare er på 4G. Foto: Kirsti Østvang
ENDA LITT STØRRE: Nå har Apple økt grensen på hvor store apper du kan laste ned når du bare er på 4G. Foto: Kirsti Østvang Vis mer
Publisert

Ifølge 9to5Mac har Apple denne uken økt grensen i iOS for hvor store apper du kan laste ned på din iPhone eller iPad over mobilnettet fra 150 til 200 megabyte.

Denne begrensningen på filstørrelsen er satt for å forhindre at brukere ikke skal ende opp med dyrere mobilregninger enn nødvendig.

Når den spretter opp på skjermen, får du bare beskjed om at du må koble til et Wi-Fi-nettverk.

Du kan pushe grensen litt

Merk at selv om grensen nå er på 200 megabyte, kan det hende du får lastet ned apper eller oppdatert som er litt større.

Dette skyldes at filstørrelsen som står oppført i App Store er den som gjelder når appen er installert, ikke den komprimerte utgaven du laster ned.

- For eksempel vil du trolig kunne laste ned et spill over mobilnettet som er listet opp med filstørrelse 240 megabyte på App Store, skriver 9to5Mac.

Burde Apple droppe grensen?

Den har imidlertid blitt kritisert, og noen mener det er uheldig at det ikke er mulig å overstyre grensen og tvinge frem nedlastingen, skriver 9to5Mac. Nettstedet mener Apple burde gjort det slik at brukerne fikk en advarsel med muligheten for å fortsette nedlastingen om de ønsket.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer