Førerkort på mobilen:

Nå kan du laste ned førerkort-appen

Tilgjengelig både på iOS og Android.

NYVINNING: Endelig har tiden kommet - nå kan du også få førerkortet på mobilen. Foto: Pål Joakim Pollen. Video: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Allerede i fjor kunne Dinside meddele at førerkortappen var på vei til Norge, og på vårparten sendte Statens Vegvesen ut et forslag på høring for å åpne for digitale førerkort.

Nå er den digitale utgaven av førerkortet klar, i form av en app for iOS og Android. Det var Tek.no som først omtalte saken.

Supplement til det fysiske

Alt du trenger å gjøre er å laste ned appen og logge på med enten BankID eller Buypass. Etter å ha trykket deg igjennom og gitt appen tilgang til dine personalia, vil du så få en digital utgave av førerkortet ditt.

Det påpekes i appen at det digitale førerkortet kun er gyldig i Norge, og at det i utgangspunktet kun brukes i forbindelse med trafikkontroller.

Du kan altså ikke belage deg på at dette holder som ID på Vinmonopolet eller andre steder. Og: Du må selv passe på at du har strøm på telefonen dersom du ikke har med deg det fysiske førerkortet.

Appen kan du laste ned her:

Førerkort for Android (Play butikk, gratis)Førerkort for iOS (App store, gratis)

Lommeboka passé neste år?

Fra 1. januar 2020 er alle butikker nødt til å tilby kontaktløs betaling, eller tæpping på populærspråket. Har du aktivert mobilbetaling på telefonen vil du i teorien ikke lenger trenge bankkortet – i hvert fall ikke i Norge. Snart kommer også Vipps med butikkbetaling.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer