Lagre Netflix-filmer på minnekortet

Nå kan du laste ned fra Netflix - og flytte det til minnekortet

Men ikke alt er tilgjengelig for nedlasting.

LAST NED: Nå kan du lagre Netflix-innhold på telefonen. Foto: Pål Joakim Pollen
LAST NED: Nå kan du lagre Netflix-innhold på telefonen. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere denne måneden kom Netflix med det som for mange er en svært etterlengtet funksjon; muligheten for å lagre filmer og tv-serier på telefonen, slik at du ikke trenger tilgang til internett for å spille dem av.

Det er gode nyheter for deg som liker å se slikt på farten, slik at du slipper å bruke av datakvoten på mobilabonnementet ditt.

Selv om Netflix selv syntes dette var nærmest utenkelig da vi pratet med dem for to år siden.

Ikke alt kan lastes ned

Vel å merke er det ikke alt Netflix-innhold som kan lagres på telefonen eller nettbrettet.

Trykker du på menyknappen i appen, finner du valget «kan lastes ned» der, som viser filmer og TV-serier som er mulig å lagre offline. Alternativt kan du søke opp en tittel og se om du ser nedlastingsknappen:

Netflix har en egen seksjon med titler som kan lastes ned.
Netflix har en egen seksjon med titler som kan lastes ned. Vis mer
Du laster ned ved å trykke på ikonet med en pil ned; her erstattet av et blått fremdriftshjul.
Du laster ned ved å trykke på ikonet med en pil ned; her erstattet av et blått fremdriftshjul. Vis mer

Funksjonen er tilgjengelig for alle Netflix-abonnenter og ser ikke ut til å ha noen begrensning med tanke på hvor mye du kan laste ned.

Via valget app-innstillinger kan du angi om du vil at videoene skal lastes ned i høyere kvalitet, og om du kun vil tillate nedlasting når du er koblet til et WiFi-nettverk; noe vi anbefaler så du ikke får på en smell på mobilregningen.

En times lang Black Mirror-episode i standard kvalitet bruker for eksempel 300 MB lagringsplass.

Hva om du bruker minnekort?

Å lagre en hel TV-serie-sesong på telefonen vil derfor oppta noen gigabyte med lagringsplass, som kan være en utfordring om du ikke har alt for mye ledig plass på telefonen.

Et micro SD-minnekort kan være en billig måte å oppgradere lagringsplassen på telefonen på. Et 64 GB-kort som dette koster et par hundrelapper i billigste nettbutikk. Foto: Bjørn Eirik Loftås
Et micro SD-minnekort kan være en billig måte å oppgradere lagringsplassen på telefonen på. Et 64 GB-kort som dette koster et par hundrelapper i billigste nettbutikk. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer

<strike>Netflix-appen lagrer disse filmene direkte på internminnet til telefonen og har i utgangspunktet ingen støtte for å lagre dem på et minnekort.</strike>

Oppdatert 25. januar 2017:
I den siste versjonen av Netflix-appen kan du velge hvorvidt innhold skal lastes ned til internminnet eller SD-kortet. Trikset lenger ned i denne artikkelen er derfor ikke nødvendig lenger.

Du kan imidlertid flytte videoene til minnekortet om du har, eller vurderer å anskaffe et.

Her har du i utgangspunktet to muligheter i Android. Hvis du har versjon 6.0 eller høyere kan du på mange telefoner velge å formatere minnekortet som internlagring.

Internlagring
Dette gjør at minnekortet fungerer som en direkte utvidelse av internminnet på telefonen, slik at Netflix og andre apper oppfatter lagringsplassen på minnekortet som om den bare er en del av resten av internminnet.

VELG SELV: På mange telefoner med Android 6.0 eller høyere kan du velge om minnekortet skal fungere som en utvidelse av internminnet, eller være en selvstendig lagringsplass.
VELG SELV: På mange telefoner med Android 6.0 eller høyere kan du velge om minnekortet skal fungere som en utvidelse av internminnet, eller være en selvstendig lagringsplass. Vis mer

Ulempen er at du ikke kan bruke minnekortet i en annen telefon – da må det i så fall formateresS på nytt slik at alt innhold på det forsvinner. Du kan også merke noe reduksjon av ytelsen med tanke på lesing og skriving til lagringsplassen, siden minnekort ikke er like raske som internminnet på telefoner.

Aktører som Samsung og LG har valgt ikke å implementere denne funksjonen i sine telefoner, men har du puttet i et minnekort kan du eventuelt se om du finner muligheten under innstillinger og lagring.

Portabel lagring
Den mest vanlige løsningen på Android er at minnekortet fungerer som portabel lagring, der du fint kan ta ut minnekortet, putte det i en ny telefon (eller kortleser) og bruke dataene videre.

Typisk velger mange å lagre bilder og video tatt med kameraappen på minnekortet, eller andre større filer.

Ulempen er imidlertid at mange apper ikke lar seg flytte til minnekortet, slik at du fort kan oppleve å gå tom for lagringsplass selv om du har massevis ledig på minnekortet.

I Netflix-appen kan du heller ikke velge at du vil at videoene skal lagres på minnekortet. Du kan imidlertid flytte dem til minnekortet selv, slik at du kan ha en solid samling med filmer og TV-serier i lomma.

Slik lagrer du Netflix-video på minnekortet

Har du valgt den første løsningen trenger du altså ikke gjøre noe mer fra eller til, siden Netflix vil oppfatte minnekortet som en del av den interne lagringsplassen.

Bruker du minnekortet som portabel lagring, tipser Lifehacker om at du kan flytte filmene fra internminnet på telefonen og til minnekortet.

Oppdatert 25. januar 2017:

I den siste versjonen av Netflix-appen kan du velge hvorvidt innhold skal lastes ned til internminnet eller SD-kortet. Trikset under er derfor ikke nødvendig lenger.

Dessverre vil de ikke la seg spille direkte fra minnekortet, så du er nødt til å flytte dem tilbake før du skal se, men det tillater deg i det minste å samle opp noen timer med filmer og TV-serier i lomma som kan sees uten nettilgang.

Alt du trenger er en filutforsker som lar deg bla i filene på telefonen din. Hvis ikke du har en, gir vi våre varmeste anbefalinger til Solid Explorer; en av 13 Android-apper vi alltid laster ned når vi tester en ny telefon.

Her er Lifehackers fremgangsmåte:

Filutforskeren må kunne vise skjulte filer for at dette trikest skal fungere.
Filutforskeren må kunne vise skjulte filer for at dette trikest skal fungere. Vis mer
Merk mappen og trykk på klipp ut-knappen for å flytte den til minnekortet.
Merk mappen og trykk på klipp ut-knappen for å flytte den til minnekortet. Vis mer
  1. Sørg for at filutforskeren kan viste skjulte filer. I Solid Explorer gjør du det ved å trykke på menyknappen, mappealternativer og vis skjulte filer.
  2. Naviger deg til / Android / data / com.netflix.mediaclient / files/ Download / .of-mappen. Her er det kjekt å bruke Solid Explorers søkefunksjon for å spare litt tid; for eksempel ved å skrive Netflix i søkefeltet.
  3. I denne mappen vil det være flere mapper; én per nedlastede element. Dessverre har de bare et nummer, så du må selv sørge for å ha kontroll; for eksempel ved å laste ned én episode eller film av gangen, eller bruke datostempelet på mappen som hjelpemiddel for å vite hva som er hva.
  4. Merk mappen ved å holde fingeren nede på den og trykk på saks-ikonet for å klippe ut.
  5. Nå må du finne frem mappen du vil kopiere innholdet til. Dra fingeren fra venstre for å få opp de ulike lagringsplassene og velg minnekortet (typisk merket SD-kort). Lag gjerne en Netflix-mappe først ved å trykke på pluss-ikonet på toppen og lim inn mappen du klippet ut ved å trykke på lim inn-ikonet nederst til høyre.
  6. Nå kan du godt gi mappen et mer beskrivende navn, for eksempel «Black Mirror S03E01 80077368». Du gir mappen nytt navn ved å holde fingeren inne på den for å merke den og deretter trykke på … oppe i hjørnet og så gi nytt navn.

    Merk at vi tok vare på det opprinnelige mappenavnet. Det er fordi du er nødt til å døpe mappen tilbake til det opprinnelige nummeret når du vil flytte filene tilbake til mappen de lå i opprinnelig.
  7. Og det gjør du selvsagt ved å gjøre prosessen i revers. Bla frem til Netflix-mappen på minnekortet, klipp ut (eller kopier) det du vil se, naviger tilbake til Netflix-mappen i punkt 2 og lim inn. Avslutt med å døpe om mappenavnet slik at bare nummeret (80077368 i vårt tilfelle) står igjen.

Ikke den mest elegante løsningen, kanskje, men en kjekk mulighet om du skal på langtur og ikke har så mye plass ledig på internminnet.

LES OGSÅ:
Slik flytter du Android-apper til minnekortet
Slik overlever du med 16 GB lagringsplass
Dette bør du tenke på når du kjøper minnekort

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer