Apple lanserer iOS 12.1

Nå kan du laste ned iOS 12.1

Gruppesamtaler i FaceTime og bedre portrettbilder for iPhone Xs.

IOS 12 LANSERT: Nå kan du oppdatere iPhonen din. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
IOS 12 LANSERT: Nå kan du oppdatere iPhonen din. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det ligger an til å bli en innholdsrik dag for Apple, og det starter med en lansering av nye produkter i New York før iOS 12.1-oppdateringen rulles ut til kundene. Nytt i oppdateringen er gruppesamtaler i FaceTime, kameraforbedringer for iPhone Xs og Xr, samt 70 nye emotikoner.

Endelig gruppesamtaler

Det skulle egentlig vært på plass tidligere, men nå kommer gruppesamtaler endelig til FaceTime. I iOS 12.1 kan man snakke med flere personer samtidig – opptil 32 personer kan delta i en samtale. Apple introduserer også flere nyheter til tjenesten:

GRUPPESAMTALER I FACETIME: Nå kan opptil 32 personer snakke sammen.
GRUPPESAMTALER I FACETIME: Nå kan opptil 32 personer snakke sammen. Vis mer
  • Automatisk gjenkjenning av aktive deltakere: Ved hjelp av intelligent teknologi kan FaceTime vise de mest aktive personene i samtalen og framheve automatisk den som snakker ved å plassere personen i forgrunnen. Størrelsen på brukernes bilder blir automatisk justert basert på hvor aktive de er, som inkluderer hvor lenge de snakker, volumet og bevegelsene til personen.
  • Stille varsling: Hvis man er i samtale med mer enn én person, får man et varsel som gjør at man kan bli med i en samtale uten å forstyrre.
  • Integrert i Meldinger: Gruppesamtaler i FaceTime integreres i FaceTime slik at man kan starte en samtale rett fra iMessage-samtale.
  • Privat: Alle FaceTime-samtaler mellom to eller flere personer er kryptert. De er private og kun synlige for deltakerne, forsikrer Apple.

Merk at ikke alle iOS 12.1-enhetene får støtte for FaceTime-gruppesamtaler med video. 9to5Mac skriver at eldre enheter kun har støtte for gruppesamtaler med tale. Det gjelder disse enhetene:

  • iPhone 5S
  • Phone 6
  • iPhone 6 Plus
  • iPad Air
  • iPad Mini 2, Mini 3 og Mini 4
  • Sjettegenerasjon iPod touch.

Kameraforbedringer for Xs og Xr

Portrettmodusen til iPhone Xs, Xs Max og Xr får en liten oppgradering i denne lanseringen. Nå kan brukerne justere dybdeskarpheten i forhåndsvisningen i sanntid før bildet tas, slik at man enklere kan stille inn «bokeh-effekten» i bildene. Fra før kan man justere dybdeskarpheten etter bildet er tatt.

Denne iPhone-trioen får også støtte for Dual SIM med nano-SIM- og eSIM-kort. Brukerne aktiverer dette hos mobiloperatøren og trenger ikke å bruke et fysisk nano-SIM-kort.

Apple opplyser ikke om det i oppdateringsloggen, men ifølge The Verge fikser selskapet et problem kjent som «beautygate» i iOS 12.1. Opprinnelig ble det rapportert at frontkameraet legger et slags skjønnhetsfilter på selfier, som gjør at huden jevnes ut i overkant mye, men Apple har bekreftet at det er snakk om en programvarefeil som forekommer fordi kameraet velger feil eksponering fra Smart HDR-funksjonen.

Flere måter å uttrykke seg på

iOS 12.1 introduserer også 70 emotikoner for iPhone og iPad, blant annet: «nye figurer med rødt hår, grått hår og krøllete hår, en ny emoji for skallede personer, nye uttrykksfulle smilefjes og flere emojier for dyr, idretter og matvarer». På plass er emotikoner som softball, lacrosse, bagasje, kompass, tursko, lama, mygg, kenguru, hummer, mango, salt, muffins og salathode.

IKKE BARE NYE HÅRFRISYRER: Her er noen av de andre nye emojiene som kommer til iPhone og iPad.
IKKE BARE NYE HÅRFRISYRER: Her er noen av de andre nye emojiene som kommer til iPhone og iPad. Vis mer

Apple opplyser at disse også blir tilgjengelig på Apple Watch og macOS i en kommende programvareoppdatering.

Når iOS 12.1-oppdateringen blir tilgjengelig, finner du den ved å åpne Innstillinger – velge Generelt – Oppdatering.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer