Apple lanserer iOS 12.1

Nå kan du laste ned iOS 12.1

Gruppesamtaler i FaceTime og bedre portrettbilder for iPhone Xs.

IOS 12 LANSERT: Nå kan du oppdatere iPhonen din. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
IOS 12 LANSERT: Nå kan du oppdatere iPhonen din. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det ligger an til å bli en innholdsrik dag for Apple, og det starter med en lansering av nye produkter i New York før iOS 12.1-oppdateringen rulles ut til kundene. Nytt i oppdateringen er gruppesamtaler i FaceTime, kameraforbedringer for iPhone Xs og Xr, samt 70 nye emotikoner.

Endelig gruppesamtaler

Det skulle egentlig vært på plass tidligere, men nå kommer gruppesamtaler endelig til FaceTime. I iOS 12.1 kan man snakke med flere personer samtidig – opptil 32 personer kan delta i en samtale. Apple introduserer også flere nyheter til tjenesten:

Automatisk gjenkjenning av aktive deltakere: Ved hjelp av intelligent teknologi kan FaceTime vise de mest aktive personene i samtalen og framheve automatisk den som snakker ved å plassere personen i forgrunnen. Størrelsen på brukernes bilder blir automatisk justert basert på hvor aktive de er, som inkluderer hvor lenge de snakker, volumet og bevegelsene til personen.Stille varsling: Hvis man er i samtale med mer enn én person, får man et varsel som gjør at man kan bli med i en samtale uten å forstyrre.Integrert i Meldinger: Gruppesamtaler i FaceTime integreres i FaceTime slik at man kan starte en samtale rett fra iMessage-samtale.Privat: Alle FaceTime-samtaler mellom to eller flere personer er kryptert. De er private og kun synlige for deltakerne, forsikrer Apple.

Merk at ikke alle iOS 12.1-enhetene får støtte for FaceTime-gruppesamtaler med video. 9to5Mac skriver at eldre enheter kun har støtte for gruppesamtaler med tale. Det gjelder disse enhetene:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer