Musikk i Instagram Stories

Nå kan du legge til musikk i din Instagram-story

Slik gjør du det.

ENDELIG: Nå har Instagram Stories' musikkfunksjon kommet til Norge. Du kan se hvilken låt som spilles oppe til venstre på et bilde eller en video. Foto: Kirsti Østvang
ENDELIG: Nå har Instagram Stories' musikkfunksjon kommet til Norge. Du kan se hvilken låt som spilles oppe til venstre på et bilde eller en video. Foto: Kirsti Østvang Vis mer
Publisert

Du begynner å få mange valgmuligheter hva gjelder å lage kult innhold på din Instagram Story:

Du kan legge på ansiktseffekter, lage såkalte Boomerang-gif-er eller Superzoom-videoer (med effekter som «dramatisk», «TV-serie» og «pulserende», for å ikke snakke om alle de «interaktive klistremerkene» du kan legge på, som quiz, meningsmålinger, spørsmål, nedtellinger og så videre.

Skjønte du ingenting av det du nettopp leste, les vår guide til Instagram Stories her.

Elsker du alt dette, har du kanskje allerede fått med deg at Instagram endelig har åpnet for musikk i Instagram Stories i Norge?

Den ble introdusert i juni 2018, så dette har mange ventet på - og så betyr det forhåpentligvis at det er slutt på meldingen «musikk er ikke tilgjengelig i ditt område» når du sveiper deg gjennom storyen til en du følger utenfor landegrensene.

Slik gjør du det

Du kan legge til musikk i et story-innlegg på to måter:

  1. enten ved å lage et story-innlegg som vanlig, og så velge det nye alternativet Musikk fra den tekstbaserte verktøylinjen over kameraknappen (mellom Tekst og Direkte).
  2. lage et story-innlegg, for eksempel ta et vanlig bilde eller en videosnutt, gå til klistremerke-menyen og velge Musikk.
Nå kan du legge til musikk i din Instagram-story

I begge tilfeller vil du få opp en liste med musikk du kan legge til ditt innlegg. Musikken er sortert i tre faner, Populært, Sjangere og Stemninger. Du kan også søke. Så bare trykker du på den sangen du vil bruke.

Når du har gjort det, vil du få opp et slags musikkgrensesnitt hvor du kan velge låt-utsnitt. Instragram ser ut til å velge et godt egnet utsnitt for deg, men du kan velge et annet sted i låta om du vil det. Klippet kan være mellom 5-15 sekunder.

Nå kan du legge til musikk i din Instagram-story

Så kan du velge hvordan låta skal vises frem i innlegget. Med noen låter kan du få sangteksten (dette er ikke tilgjengelig på alle), og så kan du velge å bare legge på et lite eller stort coverbilde.

Nå kan du legge til musikk i din Instagram-story

Det siste er det mulig for andre å trykke på, og så kan de høre et helt minutt av låta - med snarvei til å legge den til i sin egen story.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer