Nå kan du navigere med mobilen

MOBILNYHET: Finske Navicore lanserte nylig sin løsning for rimelig bilnavigering for mobiltelefoner. Vi tar en titt på teknologien, og lurer på om den fungerer?

Publisert
Sist oppdatert

Markedet for GPS-basert bilnavigering vokser stadig. For det meste har vi vært begrenset til enten dyre, innebygde løsninger, eller navigeringsprogrammer som krever en PDA. Men hva med tilsvarende teknologi på en helt vanlig mobiltelefon?

Helt vanlig mobiltelefon er forsåvidt en noe misvisende beskrivelse foreløpig, da teknologien kun fungerer på telefoner med Symbian-operativsystem, Series 60 eller 80. Med andre ord, de aller fleste Nokia-smarttelefoner samt Siemens SX1. Dessverre støtter Navicore ikke 3G-mobilen Nokia 6630, på grunn av minnekortkonflikter, og heller ikke Sony Ericsson. Manglende støtte for SE P900-telefoner er kanskje det største problemet her, men Navicore bekrefter at de jobber med å løse dette, samt Nokia 6630-problemet.

Uansett, teknologien ser ut til å fungere veldig bra. Du kjøper en pakke med GPS-antenne, minnekort med kart over hele Norden og de nødvendige laderne, og det er bare å sette minnekortet inn i telefonen. Det dukker øyeblikkelig opp et Navicore-ikon på mobilens meny, og da er det bare å sette opp en ønsket rute. All kartdata ligger på minnekortet, og du trenger ikke å laste ned noen tillegg eller ringe opp noen tjenester for å bruke systemet, hvilket betyr at det hele er gratis i bruk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer