ProRAW lansert:

Nå kan du oppdatere iPhone

Mye nytt i iOS 14.3.

APPLE: iOS 14 er endelig her - dette er våre favoritter! Video: Kirsti Østvang. Klipp: Ingebjørg Iversen / Dinside Vis mer
Publisert

I går kveld norsk tid slapp Apple en ny oppdatering til kompatible iPhone og iPader, med flere nyheter.

Den største nyheten i iOS 14.3 er det nye bildeformatet ProRaw, som Apple annonserte i høst sammen med avdukingen av iPhone 12 Pro og Pro Max.

Nytt bildeformat

ProRaw er et råformat som kombinerer Apples fototeknologi med RAW-formatet og som kort fortalt gir deg bedre mulighet til å redigere bildene dine i etterkant.

«Apple ProRaw kombinerer informasjonen fra RAW-formatet med bildeprosesseringen til iPhone, som gir deg mer fleksibilitet når du redigerer eksponering, farge og hvitbalansen i bildene dine», forklarer Apple.

Har du en iPhone 12 Pro eller iPhone 12 Pro Max kan du aktivere ProRaw etter å ha installert iOS 14.3. Funksjonen finner du under innstillinger - kamera og formater. For å bruke ProRaw når du tar bilder, trykker du på ikonet i kamera-appen.

I tillegg kommer det to andre nyheter til kamera-appen:

  • Mulighet til å videoopptak ved 25 bilder i sekundet.
  • Mulighet til å speilvende bilder tatt med fronkameraet på iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone SE, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8, iPhone 8 Plus og iPhone X.

Mye nytt i TV-appen

En annen nyhet i iOS 14.3, er at det blir enklere å sette opp egne appikoner, ettersom det nå er mulig å kjøre snarveier direkte fra hjemskjermen i stedet for å starte Snarveier-appen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer