ProRAW lansert:

Nå kan du oppdatere iPhone

Mye nytt i iOS 14.3.

APPLE: iOS 14 er endelig her - dette er våre favoritter! Video: Kirsti Østvang. Klipp: Ingebjørg Iversen / Dinside Vis mer
Publisert

I går kveld norsk tid slapp Apple en ny oppdatering til kompatible iPhone og iPader, med flere nyheter.

Den største nyheten i iOS 14.3 er det nye bildeformatet ProRaw, som Apple annonserte i høst sammen med avdukingen av iPhone 12 Pro og Pro Max.

Nytt bildeformat

ProRaw er et råformat som kombinerer Apples fototeknologi med RAW-formatet og som kort fortalt gir deg bedre mulighet til å redigere bildene dine i etterkant.

«Apple ProRaw kombinerer informasjonen fra RAW-formatet med bildeprosesseringen til iPhone, som gir deg mer fleksibilitet når du redigerer eksponering, farge og hvitbalansen i bildene dine», forklarer Apple.

Har du en iPhone 12 Pro eller iPhone 12 Pro Max kan du aktivere ProRaw etter å ha installert iOS 14.3. Funksjonen finner du under innstillinger - kamera og formater. For å bruke ProRaw når du tar bilder, trykker du på ikonet i kamera-appen.

I tillegg kommer det to andre nyheter til kamera-appen:

  • Mulighet til å videoopptak ved 25 bilder i sekundet.
  • Mulighet til å speilvende bilder tatt med fronkameraet på iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone SE, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8, iPhone 8 Plus og iPhone X.

Mye nytt i TV-appen

En annen nyhet i iOS 14.3, er at det blir enklere å sette opp egne appikoner, ettersom det nå er mulig å kjøre snarveier direkte fra hjemskjermen i stedet for å starte Snarveier-appen.

Under kan du lese om hvordan du setter opp spesialtilpassede appikoner på din iPhone.

Apple slipper også et par nyheter til Apple TV-appen. Blant annet en ny TV+-fane som skal gjøre det enklere og mer oversiktlig å finne Apples egne filmer og serier.

Søk er også oppdatert slik at du kan søke på sjanger, samt se nylige søk, forslag mens du søker og relevant innhold til filmer, serier, skuespiller, kanaler og idrett.

Og er du Apple Music-abonnent, kan du se frem til animerte bilder i Music-appen. Dette blir også tilgjengelig i macOS 11.1.

Den siste nyheten er Fitness+, som er en abonnementsbasert treningstjeneste fra Apple for iOS-enheter og Apple Watch. Per nå er Fitness+ ikke tilgjengelig i Norge.

Retter feil

Oppdateringen inneholder også flere feilrettinger. Deriblant en feil der brukere ikke ble varslet når en ny SMS tikket inn, som The Verge skrev om forrige uke.

Dog er det uvisst om iOS 14.3 fikser batteritrøbbelet flere brukere har opplevd den siste tida.

Har du en kompatibel iPhone eller iPad, kan du oppdatere til iOS 14.3 via innstillinger-appen.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer