Apple lanserer iOS 12.1.1

Nå kan du oppdatere iPhonen din

Nå er denne FaceTime-funksjonen tilbake.

iOS 12: Nå kan du oppdatere iPhone og iPad med iOS 12.1.1. Foto: Apple.
iOS 12: Nå kan du oppdatere iPhone og iPad med iOS 12.1.1. Foto: Apple. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Storoppdateringen iOS 12 ble lansert samtidig med iPhone XS og XS Max i september, og introduserte en rekke nyheter til brukerne. Forrige måned slapp Apple iOS 12.1 som inneholdt funksjoner som gruppesamtaler i FaceTime og 70 nye uttrykksikoner. Denne uka ble iOS 12.1.1-oppdateringen tilgjengelig.

Dette er nytt

I tillegg til forbedringer under panseret, det vil si optimalisering og feilrettinger, trekker Apple spesielt fram fire nyheter i denne oppdateringen. Apple har fått litt tyn fra brukerne etter at de fjernet muligheten til å ta Live Photos under FaceTime-samtaler, men nå er det tilbake igjen.

  • Forhåndsvisning av varsler: Du kan nå forhåndsvise varslinger på iPhone XR ved å bruke Følbart trykk. Det vil si at man kan trykke hardt for å utvide varsler på låseskjermen.
  • Nyheter til Dual SIM: Dual SIM med eSIM kan nå brukes med ytterligere operatører på iPhone XR, iPhone XS og iPhone XS Max. Interessant nok annonserte Telenor et pilotprosjekt for testing av eSIM på de nevnte iPhonene.
  • FaceTime-forbedringer: Du kan nå bytte mellom kameraet på forsiden og på baksiden med ett trykk under FaceTime-samtaler.
  • Live Photo-nyhet: Du kan nå ta Live Photo-bilder under FaceTime-samtaler med to deltakere.

Du finner iOS 12.1.1-oppdateringen ved å åpne Innstillinger, gå til Generelt og trykke Oppdatering. Oppdateringen er på rundt 2,80 GB.

Flere oppdateringer

Apple har også sluppet oppdateringer til operativsystemene tvOS (Apple TV) og macOS (MacBook og iMac), men også HomePod som for øyeblikket ikke selges i Norge. Fra det vi kan se, er det ikke snakk om noen nye funksjoner i tvOS 12.1.1 som nå er tilgjengelig for fjerde- og femtegenerasjon Apple TV, og her ligger nok fokuset på feilrettinger og forbedringer.

Oppdateringen Apple TV finner du under System og Programvareoppdatering. Hvis du har aktivert automatisk oppdatering, vil tvOS 12.1.1 installeres automatisk.

i macOS Mojave 10.14.2 har Apple blant annet fikset et problem som hindret iTunes i å spille av media til AirPlay-høyttalere fra tredjeparter.

macOS 10.14.2 laster du ned fra Mac App Store.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer