Inkognito-modus på YouTube

Nå kan du se YouTube-videoer i skjul

Nå slipper dine «guilty pleasures» å dukke opp i historikken.

OFF THE RECORD: Nå kan du se YouTube-filmer uten at det havner i loggen eller at du får forslag til lignende videoer. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
OFF THE RECORD: Nå kan du se YouTube-filmer uten at det havner i loggen eller at du får forslag til lignende videoer. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Dersom du vil holde dine nettvaner for deg selv, er de fleste nettlesere utstyrt med en såkalt «inkognito-modus», der ingenting fra surfeøkta logges i nettleserhistorikken, og der alt av informasjonskapsler slettes når du avslutter økta.

Dermed vil ikke nestemann som bruker PC-en kunne se hvilke nettsider du besøkte, enten det dreier seg om gaveshopping, pinlige sykdommer, eller hva det måtte være.

Egen YouTube-funksjon

Nå har også YouTube rullet ut en egen inkognito-funksjon. Den er foreløpig kun tilgjengelig i Android-appen, men vi antar at det ikke er lenge før den dukker opp for iOS også.

Med YouTubes inkognito-funksjon aktivert, blir ikke videoene du ser logget i historikken. Og – du slipper at du seinere får opp anbefalte videoer som likner på de du har sett, som jo også kan være pinlig med andre i nærheten, eller om du er logget inn på samme konto i YouTube-appen på TV-en i stua.

Enkel å aktivere

Alt du trenger å gjøre for å hoppe over i den private modusen, er å trykke på profilbildet ditt øverst til høyre. Dernest velger du «Slå på inkognitomodus». Da får du opp en boks med hvordan funksjonen fungerer, og så er det bare å se videoene du ellers ikke hadde turt å se.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer