Android-SMS på web

Nå kan du sende SMS direkte via PC-nettleseren

Smidig løsning fra Google.

SMS I NETTLESEREN: Google ruller nå ut en ny funksjon i sin meldingsapp, Android Messages, som lar deg lese og sende SMS uten å dra frem mobiltelefonen. Foto: Pål Joakim Pollen
SMS I NETTLESEREN: Google ruller nå ut en ny funksjon i sin meldingsapp, Android Messages, som lar deg lese og sende SMS uten å dra frem mobiltelefonen. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Når man jobber foran PC-en er det behagelig å slippe å dra telefonen opp av lomma for å sjekke hver gang den vibrerer.

Derfor er Desktop Notifications en av Android-appene vi alltid laster ned med en gang vi tester en ny telefon – en enkel app som lar deg se telefonvarslene direkte på PC-en.

Skjønt får du i liten grad interagert med varslene med nevnte app – for eksempel får man ikke svart på innkommende SMS-meldinger. Ikke at man har manglet muligheter der – det finnes flere løsninger som lar deg lese og sende SMS direkte fra PC-en, som Pushbullet eller Mightytext.

Egen Google-variant

I disse dager ruller imidlertid Google ut sin egen variant av SMS-fra-PC-en.

Løsningen fordrer at du bruker Googles SMS-app, Android Messages (Play butikk, gratis). For vår del fikk vi opp en melding i appen om at den nye funksjonen var aktivert, men den finnes også om du trykker på …-ikonet øverst til høyre og velger «Nettversjon av Messages».

Oppsettet er såre enkelt – du peker nettleseren på PC-en til messages.android.com og skanner QR-koden på skjermen med Android-appen. Dernest kommer du rett inn i SMS-innboksen på PC-en, slik at du derfra kan sende og lese SMS. Maskinen kan huskes til seinere, slik at du slipper å gjenta denne prosessen neste gang.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer