Android-SMS på web

Nå kan du sende SMS direkte via PC-nettleseren

Smidig løsning fra Google.

SMS I NETTLESEREN: Google ruller nå ut en ny funksjon i sin meldingsapp, Android Messages, som lar deg lese og sende SMS uten å dra frem mobiltelefonen. Foto: Pål Joakim Pollen
SMS I NETTLESEREN: Google ruller nå ut en ny funksjon i sin meldingsapp, Android Messages, som lar deg lese og sende SMS uten å dra frem mobiltelefonen. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Når man jobber foran PC-en er det behagelig å slippe å dra telefonen opp av lomma for å sjekke hver gang den vibrerer.

Derfor er Desktop Notifications en av Android-appene vi alltid laster ned med en gang vi tester en ny telefon – en enkel app som lar deg se telefonvarslene direkte på PC-en.

Skjønt får du i liten grad interagert med varslene med nevnte app – for eksempel får man ikke svart på innkommende SMS-meldinger. Ikke at man har manglet muligheter der – det finnes flere løsninger som lar deg lese og sende SMS direkte fra PC-en, som Pushbullet eller Mightytext.

Egen Google-variant

I disse dager ruller imidlertid Google ut sin egen variant av SMS-fra-PC-en.

Løsningen fordrer at du bruker Googles SMS-app, Android Messages (Play butikk, gratis). For vår del fikk vi opp en melding i appen om at den nye funksjonen var aktivert, men den finnes også om du trykker på …-ikonet øverst til høyre og velger «Nettversjon av Messages».

Oppsettet er såre enkelt – du peker nettleseren på PC-en til messages.android.com og skanner QR-koden på skjermen med Android-appen. Dernest kommer du rett inn i SMS-innboksen på PC-en, slik at du derfra kan sende og lese SMS. Maskinen kan huskes til seinere, slik at du slipper å gjenta denne prosessen neste gang.

I NETTLESEREN: Slik ser Googles tjeneste ut når du bruker den på web. Den støtter også bilder, emojier og så videre. Skjermbilde: Pål Joakim Pollen
I NETTLESEREN: Slik ser Googles tjeneste ut når du bruker den på web. Den støtter også bilder, emojier og så videre. Skjermbilde: Pål Joakim Pollen Vis mer

I synk

SMS-innboksen synkroniseres mellom PC og mobil, og det er mulig å bruke flere datamaskiner, for eksempel om du har én hjemme og en annen på jobb. I motsetning til Telenors «mine meldinger»-tjeneste, vil altså meldinger du sender fra PC-en også dukke opp i den aktuelle tråden på mobiltelefonen.

Du velger selv om du vil ha pushvarsler i nettleseren når du mottar SMS, og du kan velge mellom lyst eller mørkt tema på PC-skjermen.

PS! Vi fikk vår oppdatering i helga, så om du ikke har fått ennå, er den nok rett rundt hjørnet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer