Spotify codes - slik fungerer de

Nå kan du søke etter musikk med mobilkameraet

Spotify har lansert en ny måte å dele musikk på.

NYE KODER: Spotify Codes lar seg skanne for enkelt å finne en sang, et album eller ei spilleliste i Spotify. Foto: Pål Joakim Pollen
NYE KODER: Spotify Codes lar seg skanne for enkelt å finne en sang, et album eller ei spilleliste i Spotify. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

I februar fjernet Spotify muligheten for å sende musikk til andre brukere via den innebygde innboks-tjenesten. Dette fordi den angivelig ble svært lite brukt sammenlignet med ressursbruken for å vedlikeholde den.

Dermed ble brukerne heller nødt til å bruke den innebygde delingstjenensten for å sende ei lenke via tjenester som Facebook, Twitter, Whatsapp og SMS.

Nesten som snap-koder

Nå har Spotify tatt delingsmulighetene et hakk videre og introdusert såkalte «Spotify codes» – strekkoder som kan skannes med kameraet, altså ikke veldig ulikt Snapchats løsning for å skanne snapkoder.

For å dele en slik kode, kan du trykke på …-knappen i Spotify-appen på en spilleliste, et album eller en sang. Da vises en slags strekkode under albumgrafikken:

Spotify-koden (oransje felt) kan skannes via søkefunksjonen i Spotify-appen.
Spotify-koden (oransje felt) kan skannes via søkefunksjonen i Spotify-appen. Vis mer

For å skanne en slik, trykker du på kameraikonet som vises til høyre på søkelinja når du åpner Spotify-søket:

Du kan skanne Spotify-koder ved å trykke på kameraet til høyre i søkefeltet.
Du kan skanne Spotify-koder ved å trykke på kameraet til høyre i søkefeltet. Vis mer

Du kan jo prøve med eksempelet vårt over?

Enklere promotering

Disse kodene vil gjøre det enklere for artister å promotere musikken sin på Spotify, for eksempel via plakater, t-skjorter eller lignende.

Det kan også være enkelt dersom en kompis hører på en sang du liker, og som du gjerne vil spare på selv. Da kan han bare trykke på …-knappen og du kan knipse bilde av koden.

En ting som dog kan være verdt å merke seg er at disse søkene ikke lagres i søkehistorikken i appen, så du er nødt til å legge musikken til i biblioteket ditt om du vil spare den til senere.

Derfor kan det være smartere å ta bilde av Spotify-koden med den vanlige kameraappen. Du kan nemlig trykke på Spotify-kameraet og velge «select from photos» for å heller finne et bilde på telefonen din som inneholder en slik strekkode.

Leser du denne artikkelen på mobiltelefon, kan du eventuelt ta et skjermbilde der koden vises og deretter velge bildet som angitt over.

LES OGSÅ:
Slik får du flere telefoner til å spille helt likt
Ni kjekke tjenester for å lage bedre Spotify-spillelister
Skann CD-strekkoden og få opp albumet i Spotify

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer