Spotify codes - slik fungerer de

Nå kan du søke etter musikk med mobilkameraet

Spotify har lansert en ny måte å dele musikk på.

NYE KODER: Spotify Codes lar seg skanne for enkelt å finne en sang, et album eller ei spilleliste i Spotify. Foto: Pål Joakim Pollen
NYE KODER: Spotify Codes lar seg skanne for enkelt å finne en sang, et album eller ei spilleliste i Spotify. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

I februar fjernet Spotify muligheten for å sende musikk til andre brukere via den innebygde innboks-tjenesten. Dette fordi den angivelig ble svært lite brukt sammenlignet med ressursbruken for å vedlikeholde den.

Dermed ble brukerne heller nødt til å bruke den innebygde delingstjenensten for å sende ei lenke via tjenester som Facebook, Twitter, Whatsapp og SMS.

Nesten som snap-koder

Nå har Spotify tatt delingsmulighetene et hakk videre og introdusert såkalte «Spotify codes» – strekkoder som kan skannes med kameraet, altså ikke veldig ulikt Snapchats løsning for å skanne snapkoder.

For å dele en slik kode, kan du trykke på …-knappen i Spotify-appen på en spilleliste, et album eller en sang. Da vises en slags strekkode under albumgrafikken:

For å skanne en slik, trykker du på kameraikonet som vises til høyre på søkelinja når du åpner Spotify-søket:

Du kan jo prøve med eksempelet vårt over?

Enklere promotering

Disse kodene vil gjøre det enklere for artister å promotere musikken sin på Spotify, for eksempel via plakater, t-skjorter eller lignende.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer