Bli verifisert på Instagram

Nå kan du søke om å bli verifisert på Instagram

Tester ut ny funksjon i selve appen.

IKKE BARE FOR BEYONCE: Nå tester Instagram ut en ny måte for brukerne å søke om å få det berømte blå merket på sin profil. Foto: Kirsti Østvang
IKKE BARE FOR BEYONCE: Nå tester Instagram ut en ny måte for brukerne å søke om å få det berømte blå merket på sin profil. Foto: Kirsti Østvang Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Å være verifisert på sosiale medier som Facebook, Instagram og Twitter har til nå vært en «eksklusiv» merking forbeholdt kjente navn, merkevarer, medier og så videre.

Ikke hvem som helst får en blå liten hake på profilbildet sitt, noe som indikerer at du er verifisert.

Svartebørs for verifiseringer

På Instagram har det vært spesielt vanskelig å bli verifisert, og det har i hvert fall ikke eksistert noen måte for hvem som helst å søke om å bli verifisert.

MEDIER ER OFTE VERIFISERT: Med det blå merket kan det bli lettere å se at man følger det faktiske mediet, ikke en tullekonto. Skjermbilde: Kirsti Østvang
MEDIER ER OFTE VERIFISERT: Med det blå merket kan det bli lettere å se at man følger det faktiske mediet, ikke en tullekonto. Skjermbilde: Kirsti Østvang Vis mer

Ifølge Mashable har det faktisk ført til at det har oppstått et svartebørsmarked for Instagram-verifiseringer, hvor mellommenn som hevder de har forbindelser i selskapet har tatt så mye som 125.000 kroner for å fikse det lille blå merket.

Tester ut ny funksjon

Dette er en av årsakene til at Instagram nå har begynt å teste ut en ny verifiseringsprosess, som er offentlig tilgjengelig fra selve Instagram-appen.

Australia og noen andre uspesifiserte land var først ut tidligere i sommer. Denne uka er funksjonen, som er et søknadsskjema, blitt tilgjengelig i Norge.

Til å begynne med kun på iOS, men det skal komme på Android i løpet av de kommende ukene, får Dinside opplyst.

Hvem kan søke?

Ifølge Instagram vil den nye funksjonen gi «alle bemerkelsesverdige og autentiske kontoer i Norge en mulighet til å bli verifisert på Instagram». Videre skriver de:

«Verifisering bidrar til at fellesskapet kan se at en konto er en autentisk tilstedeværelse av en offentlig figur, kjendis, globalt merke osv. på Instagram.»

Så hvem som helst kan altså ikke få det blå merket, såframt du ikke er en offentlig figur, politiker, kjent blogger, influenser, artist, merkevare, medie eller liknende.

Her kan du søke

ENKELT SKJEMA: Slik ser det nye verifikasjonsskjemaet til Instagram ut. Skjermbilde: Kirsti Østvang
ENKELT SKJEMA: Slik ser det nye verifikasjonsskjemaet til Instagram ut. Skjermbilde: Kirsti Østvang Vis mer

For å få tilgang til til det nye verifikasjonsskjemaet, må du gjøre følgende:

  • Gå til profilen din.
  • Trykk på tannhjulsikonet.
  • Velg «Be om verifisering».
  • Du må oppgi brukernavn, ditt fulle navn og en kopi av ditt juridiske navn eller forretningen din
  • Når forespørselen din er gjennomgått, vil du motta en varsel som bekrefter eller avviser forespørselen din i notifikasjonsfanen din.

For å bli verifisert, sier Instagram at kontoen overholde selskapets vilkår for bruk og retningslinjer for fellesskapet.

Instagram vil deretter gjennomgå bekreftelsesforespørsler for å bekrefte autentisitet, unikhet, fullstendighet og anerkjennelse for hver konto, opplyser de.

- Instagram håper dette nye verifikasjonsskjema vil hjelpe det globale samfunnet å lettere forstå og navigere i prosessen med å bli verifisert på Instagram, sier selskapet til Dinside.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer