Xbox Game Streaming

Nå kan du strømme Xbox One-spill på Android

Microsoft åpner for at også nordmenn kan teste mobilstrømmingen. Vi viser deg hvordan du kommer i gang.

XBOX GAME STREAMING: Nå kan også nordmenn strømme Xbox-spill til Android-enheter. Enn så lenge er tjenesten i beta. Foto: Pål Joakim Pollen
XBOX GAME STREAMING: Nå kan også nordmenn strømme Xbox-spill til Android-enheter. Enn så lenge er tjenesten i beta. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I oktober i fjor annonserte Microsoft strømming av Xbox One-spill fra konsoll til Android-enheter. Frem til nå har dette kun vært tilgjengelig i USA og Storbritannia, men nå utvides forhåndstitten til alle markeder hvor Xbox One er støttet.

Hva er det?

Xbox Console Streaming (preview) er som nevnt strømming av Xbox One til smarttelefon og nettbrett – i første omgang for Android-enheter.

Microsoft har et ønske om også å gjøre det tilgjengelig på iOS-enheter, faktisk har selskapet egne testenheter med iPhone, men her avhenger det trolig av Apple.

Enn så lenge er spillstrømmingen lokalt. Det vil si at du kan strømme Xbox One-spill fra konsollen til en mobil som er koblet til samme nettverk. Dette er med andre ord ikke fullverdig skystrømming som xCloud – som også er i beta – og Google Stadia som ble lansert på tampen av fjoråret.

Vi viser deg hvordan du kommer i gang.

Hva trenger du?

Har du en Xbox One-konsoll og en Android-enhet er du godt på vei for å bruke Xbox Console Streaming.

Obs, obs. En viktig ting er at du er nødt til å være en del av Xbox-betaprogrammet. Du må laste ned Insider Hub-appen på Xbox-en din og registrere konsollen i en av Xbox One Update Preview-ringene.

Hvis du skal bruke en smarttelefon, anbefaler at vi du går til innkjøp av en mobilholder for telefonen og kontrolleren.

Microsoft anbefaler at du bruker en mobilholder. PowerA MOGA er tilgjengelig i selskapets nettbutikk. Foto: Produsenten
Microsoft anbefaler at du bruker en mobilholder. PowerA MOGA er tilgjengelig i selskapets nettbutikk. Foto: Produsenten Vis mer

Her er Microsofts offisielle krav:

Maskinvare:

  • Et nettbrett eller en mobil med Android 6.0 eller nyere, og som har støtte for Bluetooth 4.0 eller nyere.
  • En Xbox One-kontroller med Bluetooth.
  • Strømmodusen på Xbox One må være satt til «øyeblikkelig på». Det setter du opp under Innstillinger – Strømmodus og oppstart – Strømmodus.

PS! Den første, originale Xbox One-kontrolleren har ikke Bluetooth-støtte, men det har blant annet Xbox One S-kontrolleren og den nyeste Xbox One Elite Wireless Controller 2.

Programvare:

  • En Microsoft-konto med Xbox-profil. Altså samme konto som du bruker for å logge inn på Xbox-en din.
  • Last ned Xbox Game Streaming (preview) fra Play Store.
  • Sørg for at Xbox-en din er oppdatert med nyeste Insider-beta.

Nettverk:

  • Minst 4,75 megabit per sekund opplasting. 9 mbps anbefales
  • Forsinkelse: 125 ms eller lavere. 60 ms er anbefalt
  • NAT-type: Open eller Moderate. Sjekk konsollens nettverksinnstillinger.
  • Xbox One og Android-enheten må være logget på samme nettverk.

Netthastigheter og forsinkelse kan du sjekke på blant annet Fast.com. Trykk på «Vis mer informasjon» for detaljer om opplasting og forsinkelse.

Nedlastingshastighet spiller ikke inn ettersom alt foregår lokalt, og det er ruteren som setter begrensningene.

Hvordan kommer jeg i gang?

Når Xbox One er oppdatert med en Insider-beta og Game Streaming-appen er lastet ned fra Play Store, setter du opp tjenesten i appen. Det er gjort på et par minutter, og her gjennomføres blant annet en nettverkstest for å se om du har godt nok nett.

Oppsettet er gjort på få steg.
Oppsettet er gjort på få steg. Vis mer

Hvor bra fungerer det?

Oppsettet gikk overraskende greit og uten hindringer. Bare sørg for å ha oppdatert med Xbox One Insider-beta på konsollen din. Det hadde ikke vi gjort første gang vi forsøkte å sette opp spillstrømmingen, og da går det selvsagt ikke.

Når du er koblet til, ser Android-enheten enheten din ut som en liten Xbox One. Dette fordi Xbox Game Streaming mer eller mindre er speiling av konsollen til smarttelefon og nettbrett. Det betyr at konsollen må være påslått når du strømmer, og du kan ikke bruke konsollen til noe annet samtidig. Og ettersom dette kun er lokalt på samme nettverk, blir bruksområdene litt begrenset.

Per nå ser vi for oss litt kveldsspilling i senga før vi legger oss, eller kanskje på sofaen når TV-en er opptatt av andre. Til dette vil Xbox Game Streaming fungere godt, så fremt du har et godt nok nettverk hjemme.

Etter noen minutter med spilling er det tydelig at det er snakk om en beta og det er litt arbeid som gjenstår før «preview»-stempelet kan fjernes. Bildekvaliteten er grei, men det er forsinkelsen, altså fra du trykker til det skjer noe, som er det store aberet.

Vi prøvde blant annet rollespillet «The Outer Worlds», og her tok det rundt et halvsekund fra vi trykket ned spaken for å skyte til det kom skuddlyd.

Forsinkelse er ikke et like stort problem i «Minecraft», fordi det som regel foregår i et lavere tempo.

Merk at vi har spilt på jobbnettet, som de fleste andre på huset også benytter, noe som selvsagt påvirker opplevelsen. Vi kommer naturligvis til å teste under bedre forhold i egen stue.

Testet Xbox Game Streaming? Gi gjerne lyd fra deg i kommentarfeltet under hvordan spillstrømmingen fungerer for deg.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer