Dette er nytt i iOS 11.4

Nå kan du synkronisere meldinger på tvers av Apple-dingser

Endelig samme meldinger overalt.

BEDRE MELDINGER: Apple har sluppet iOS 11.4. En av nyhetene er at meldinger nå kan synkroniseres på tvers av iPhone, iPad og Mac. Foto: Eric Risberg/AP Photo/NTB Scanpix)
BEDRE MELDINGER: Apple har sluppet iOS 11.4. En av nyhetene er at meldinger nå kan synkroniseres på tvers av iPhone, iPad og Mac. Foto: Eric Risberg/AP Photo/NTB Scanpix) Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For nesten ett år siden viste Apple fram «Meldinger i iCloud», en funksjon for å synkronisere meldinger på tvers av Apple-dingser.

Frem til nå har Apple kun hatt en halvveisløsning som var avhengig av at man hadde skrudd på både iPhone og iPad samtidig for at de samme meldingene skulle dukke opp på begge enhetene.

Og slettet man en en samtale på iPaden, ble den ikke borte på iPhonen.

Meldinger i iCloud tar sikte på å løse disse problemene.

Funksjonen er tilgjengelig i den nye iOS 11.4-oppdateringen som nå kan lastes ned til iPhone og iPad.

Samme meldinger overalt

For å ta den i bruk, gå til Innstillinger > [navnet ditt] > iCloud. Under Apper som bruker iCloud, skru på Meldinger.

Alle meldingene dine, både iMessage-meldinger og vanlige tekstmeldinger, skal lagres i iCloud-kontoen din, sammen med bilder og andre vedlegg, ifølge Macworld.

De vil bli synkronisert på tvers av enheter, og sletter du en tråd, forsvinner den overalt. Når du setter opp en helt ny Apple-dings, skal selvfølgelig alle meldingene dine dukke opp etter hvert.

Meldinger i iCloud er foreløpig ikke tilgjengelig på Mac, men kommer i macOS 10.13.5, en oppdatering som ennå ikke er sluppet.

AirPlay 2

En av de andre store nyhetene i iOS 11.4 er AirPlay 2. Også denne funksjonen viste Apple fram på sin utviklerkonferanse i juni i fjor.

Dette er en oppdatering av Apples trådløse strømmeprotokoll, som blant annet gir støtte for «lyd i flere rom», som det heter.

AIRPLAY 2: Spill av musikk på flere høyttalere samtidig. Foto: Apple
AIRPLAY 2: Spill av musikk på flere høyttalere samtidig. Foto: Apple Vis mer

Det vil si at du kan spille av musikk samtidig på flere AirPlay 2-kompatible høyttalere.

Sonos One og Libratone Zipp er blant høyttalerne som vil få støtte for AirPlay 2. Det vil også fungere med Apples HomePod-høyttaler, naturligvis, men denne er ennå ikke lansert i Norge.

Har du Apple TV og oppdaterer programvaren til tvOS 11.4, kan du prøve det allerede nå.

Du kan spille både samme musikk og forskjellig musikk, og du skal også kunne bruke stemmen for å styre høyttalerne med Siri.

Alt styres fra kontrollsenteret eller AirPlay 2-kontroller i apper (se skjermbilde).

Med iOS 11.4 kan du også sette opp to HomePod-høyttalere i stereo.

Du laster ned iOS 11.4 ved å gå til Innstillinger > Generelt > Oppdatering.

Snart kommer iOS 12

Førstkommende mandag, 4. juni, går for øvrig Apples årlige utviklerkonferanse, WWDC, av stabelen. Her er det ventet at de vil vise fram blant annet iOS 12.

Hva som blir nytt i neste store iOS-versjon, gjenstår å se.

Ifølge The Information vil Apple imidlertid åpne opp for mer funksjonalitet på den såkalte NFC-brikken i iPhone, slik at man skal kunne bruke den til mer enn bare Apple Pay.

For eksempel skal man kunne bruke iPhone til å låse opp dører eller betale for kollektivreiser.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer