Instagram introduserer quiz-funksjon

Nå kan du teste følgerne dine

Slik tar du den i bruk.

INSTA-QUIZ: Du vil trolig se mer av dette i Instagram Stories fremover. Foto: Kirsti Østvang
INSTA-QUIZ: Du vil trolig se mer av dette i Instagram Stories fremover. Foto: Kirsti Østvang Vis mer
Publisert

Instagram var ikke først ute med å lansere Stories, men deres variant har for lengst blitt bedre og mer innholdsrik enn originalen til Snapchat.

Instagram lesser nemlig på med gøyale interaktive muligheter som meningsmålinger, nedtellinger og andre type såkalte «interaktive klistremerker».

Sist ut er nå er en quiz-funksjon, som lar deg stille spørsmål med flere svaralternativer.

Du har riktignok allerede kunnet stille spørsmål via Stories med meningsmålings-funksjonen. Med den nye quiz-funksjonen har du imidlertid enda flere svaralternativer å velge mellom - i tillegg til et riktig svar.

Slik lager du en quiz

For å lage en quiz, begynner du å lage et story-innlegg som vanlig.

Ta et bilde eller last opp et eksisterende bilde, gå til klistremerke-menyen og velg den nye quiz-funksjonen (det står quiz, så det skal ikke være så vanskelig å finne).

QUIZ-KLISTREMERKE: Instagram kaller de ulike interaktive Stories-funksjonene for «stickers» på engelsk. Du finner den nye quizen ved å trykke på klistremerk-ikonet når du lager et story-innlegg. Skjermbilde: Kirsti Østvang
QUIZ-KLISTREMERKE: Instagram kaller de ulike interaktive Stories-funksjonene for «stickers» på engelsk. Du finner den nye quizen ved å trykke på klistremerk-ikonet når du lager et story-innlegg. Skjermbilde: Kirsti Østvang Vis mer

Deretter er det bare å skrive inn spørsmålet du vil stille (kommer du ikke på noe, kan du bruke en random-funksjon som lager spørsmål for deg - trykk på terningene rett over tastaturet). Så kan du legge til mellom to til fire mulige svaralternativer, hvorpå du selvfølgelig må velge hvilket av dem som er det rette.

Til slutt er det bare å publisere. Verre var det ikke.

Når dine venner/følgere ser story-innlegget, vil du kunne velge ett av svaralternativene fra quizen. Når de trykket på svaret, vil de umiddelbart se om de hadde rett eller ei. Du vil naturligvis også se hva folk har svart.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer