Hvordan lage geofilter på Snapchat?

Nå kan også nordmenn lage egne Snapchat-filtre

Artig vri på fest, men ikke direkte billig.

LAG SELV: Nå kan nordmenn lage personlige geofiltre til Snapchat. Foto: Snap Inc.
LAG SELV: Nå kan nordmenn lage personlige geofiltre til Snapchat. Foto: Snap Inc. Vis mer
Publisert

Når du har tatt et bilde på Snapchat og sveiper mot høyre, er de fleste vant med at det dukker opp stedsnavn som kan legges over bildet man har tatt.

Disse kalles for geofiltre og vil da variere ut fra hvor du befinner deg idet bildet blir tatt. Typisk navn på byer og steder, kjente turistmål, fornøyelsesparker eller hva det måtte være.

I noen land har brukerne lenge hatt mulighet til å lage personlige geofiltre, og nettopp den muligheten fikk nordmenn nylig tilgang på.

Dermed kan du altså lage deg et slikt geofilter som dekker et bestemt område innenfor et gitt tidsrom; for eksempel om du skal arrangere bryllupsfest eller bare vil krydre årets julebord litt ekstra.

Verdt å merke seg er at dette ikke er gratis – prisen vil variere avhengig av størrelsen på og populariteten i området du vil dekke, samt hvor lenge du vil at filteret skal være aktivt.

Slik gjør du det

For å lage ditt eget geofilter, åpner du først Snapchat-appen og trykker på bitmoji-ikonet ditt øverst i venstre hjørne. Ferden går så videre til tannhjulet øverst til høyre, og til slutt på «On-demand geofiltre»:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer