Nå kjenner Google igjen håndskriften din

Ikke så glad i skjermtastaturer? Med Handwriting input kan du skrive selv.

LEI TASTER? Nå kan du skrive med fingeren på Android-telefoner. Foto: KIRSTI ØSTVANG
LEI TASTER? Nå kan du skrive med fingeren på Android-telefoner. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Om du har en Android-telefon eller -nettbrett, kan du nå skrive med fingeren i stedet for å trykke på knapper på skjermen, forutsatt at enheten kjører Android 4.0 eller nyere (noe de fleste gjør nå til dags).

Google har nemlig lansert «tastaturet» Google Handwriting Input, som er tilgjengelig på 80 språk; også på norsk.

Erstatter tastaturet

I likhet med andre tredjepartstastaturer, som Swiftkey eller Fleksy, fungerer Googles løsning slik at du bytter ut standardtastaturet. Første gang du starter appen blir du geleidet igjennom hvordan du setter det opp, og så er du klar for å prøve.

LES OGSÅ: Bytte ut Android-tastaturet?

I stedet for knapper finner du bare et stort grått felt, og så er det bare å skrive i vei med pekefingeren, eller med en stylus om du har en.

Å skrive med fingeren føles ikke veldig elegant på en mobiltelefon, men som nevnt er løsningen også kompatibelt med nettbrett, der du har litt større plass å boltre deg på.

PÅ NETTBRETT: Løsningen egner seg nok bedre på nettbrett, der man har mer plass å skrive på.
PÅ NETTBRETT: Løsningen egner seg nok bedre på nettbrett, der man har mer plass å skrive på. Vis mer


Imponerende gjenkjenning

LONDON: Selv med denne kråkeskriften klarte Google å skjønne hva vi mente.
LONDON: Selv med denne kråkeskriften klarte Google å skjønne hva vi mente. Vis mer


Til tross for at det ser ut som om en femåring har skrevet ordene vi noterer ned, klarer Google i de aller fleste tilfellene å gjette seg til hvilket ord vi har skrevet. Ved en liten pause (kan defineres, standard er 0,4 sekunder) gjøres håndskriften om til et ord før du igjen kan begynne med blankt ark.

Om du vil kan du også laste opp aktiviteten til Googles nettsky, og dermed hjelpe til med å forbedre tjenesten. Dette valget er imidlertid slått av som standard.

LES OGSÅ: Fem fine SMS-apper for Android

Enkelt å bytte tilbake

Synes du ikke løsningen fungerer så greit, er det enkelt å velge hvilket tastatur som skal være standard i Android. Gå til innstillinger, språk og inndata og velg standardtastatur. Da får du en liste over tastaturer du har installert og kan så velge hvilket du vil bruke.

Har du ikke prøvd et annet tastatur før, er det noe vi varmt kan anbefale deg å prøve. Undertegnedes favoritt er fremdeles gode, gamle Swiftkey, som kan lastes ned gratis fra Play butikk.

Google Handwriting Input (Play butikk, gratis)

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer