Nå kommer Bluetooth 3.0-produktene

Samsung har annonsert en telefon med Bluetooth 3.0-støtte. Hva betyr det i praksis?

Bluetooth 3.0 + HS åpner for trådløs overføring av inntil 24 Megabit data pr sekund, nok til høyoppløst video og lyd i god kvalitet.
Bluetooth 3.0 + HS åpner for trådløs overføring av inntil 24 Megabit data pr sekund, nok til høyoppløst video og lyd i god kvalitet. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bluetooth er en trådløs kommunikasjonsprotokoll som har fått sitt navn fra danskekongen Harald Blåtann, som skal ha samlet det meste av Danmark og deler av Norge under sin autoritet for mer enn tusen år siden. Og det er nettopp dette å "samle", og få tekniske duppedingser til å snakke sammen trådløst, som er Bluetooth-protokollens formål. Bluetooth har i dag bred støtte blant produsentene av elektronikk og datautstyr, og er regnet som en bransjestandard for datakommunikasjon over korte avstander.

Slipper kabel

Bluetooth benytter en kortdistanse radiosender og mottaker i det velbrukte 2,4 GHz-båndet. Men i motsetning til WLAN er Bluetooth beregnet for kortere avstander, og hopper mellom frekvenser for å alltid ha optimal kontakt, for eksempel mellom mobiltelefon og PC, mellom mobiltelefoner, mellom tastatur og PC, mellom kontroll og spillkonsoll, og ikke minst mellom telefon og handsfree-enheter. Ut fra dette forstår vi at hovedformålet er å bli kvitt kabelen som tidligere forbandt disse dingsene. Men når det er sagt, åpner nyere Bluetooth-revisjoner for langt større rekkevidde, faktisk inntil 100 meter under optimale forhold.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.