Nå kommer ekte TV via Internett

Frem til nå har video på Internett vært frimerkestore ruter med dårlig bildekvalitet og elendig lyd. Dette kan endre seg dramatisk når kabelselskapet @Home og RealNetworks utvikler nye løsninger for formidling av TV via Internett.

Amerikanerne kan i løpet av 1999 se fullblods TV via Internett. Foto: Torvald KVamme
Amerikanerne kan i løpet av 1999 se fullblods TV via Internett. Foto: Torvald KVamme Vis mer
Publisert

Internett via kabel er også på vei inn i norske hjem, til tross for atskillig turbulens i Janco og forsinkelser hos Telenor.

For å overføre fullskjerms video i komprimert format (MPEG-2), trenger du i utgangspunktet en hastighet på ca. 3,5 Mbit pr. sekund, og det er fullt mulig over TV-kabelen.

Den nye løsningen tar utgangspunkt i lyd- og videoformatet som allerede finnes i RealPlayer G2, og denne spilleren klarer seg med betydelig mindre båndbredde. RealNetworks har kommet svært langt med denne teknologien, og det er allerede nå fullt mulig å høre radio med ypperlig kvalitet over en helt vanlig internettforbindelse.

Den store valgfriheten

Det aller mest elegante med denne løsningen er at du virkelig kan velge hva du vil se. Tenk deg f.eks. om du kunne velge blant alle dokumentarprogrammene NRK har laget uten å være avhengig av sendetid.

Få inholdsleverandører - foreløpig

I den spede begynnelse vil ikke utvalget av kanaler være spesielt imponerende, men det er allerede gjort avtaler med MTV, Bloomberg og CNET: The Computer Network. Men det er sannsynlig at det vil komme til et stort antall flere i løpet av kort tid. Hvis etterspørselen etter denne typen sendinger er tilstede, er det svært enkelt for innholdsleverandørene å kode sendingene sine slik at de kan distribueres på denne måten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer