Brettbare telefoner

Nå kommer en helt ny type mobiltelefoner

2019 blir et ganske kult mobilår.

FOLDBAR: Royole FlexPai var den første foldbare mobiltelefonen som ble tilgjengelig på markedet. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
FOLDBAR: Royole FlexPai var den første foldbare mobiltelefonen som ble tilgjengelig på markedet. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I et mobilmarked som for lengst er mettet, prøver produsentene å komme med nye funksjoner og teknologier som skal friste deg til å oppgradere til det nyeste og dyreste.

De to siste årene har det handlet mye om å gjøre rammen rundt skjermen så tynn som mulig. Android-fansen vil være raskt ute med å påpeke at Apple og iPhone ikke var først ute med syltynne rammer - det var nok Essential Phone som var det - men som en av de mestselgende telefonene i verden, er det utvilsomt iPhone X som har fått mest oppmerksomhet for det vi bare kaller busslommen.

Selv om det under MWC i fjor flommet over av iPhone X-kopier, har ikke alle kastet seg på trenden. Noen har gått for et mindre hakk, nesten som en dråpe, mens andre har flyttet kameraet inn i skjermen. Slik som Samsung Galaxy S10.

Brettbare telefoner

Vi tror at det i tiden fremover blir slutt på snakk om mobilhakk, det er tross alt ikke så interessant lenger, men 2019 og 2020 vil handle mer om to andre ting. Nemlig 5G og brettbare mobiltelefoner.

Under årets mobilmesse i Barcelona fikk vi se begge deler. Det til dels ukjent selskapet Royole stod klare med en brettbar smarttelefon allerede i januar, mens Samsung viste frem Galaxy Fold i forkant av messen. Den kinesiske kjempen Huawei har ingen planer om å havne i bakleksa, og viste frem Mate X. En foldbar smarttelefon som også har 5G-teknologi.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer