Google Pay lanseres i Norge

Nå kommer Google Pay til Norge

Dette må du vite.

GOOGLE PAY: Google Pay lanseres i Norge. Foto: Google
GOOGLE PAY: Google Pay lanseres i Norge. Foto: Google Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kun få måneder etter at Apple lanserte betalingsløsningen Apple Pay i Norge, kommer konkurrenten Google Pay. Det bekrefter søkegiganten i en pressemelding i dag.

– Fra og med i dag kan brukere koble sine kreditt- og debetkort fra de bankene vi har et samarbeid med til Google Pay én gang, for å utføre trygge, raske og smidige betalinger i flere millioner steder i Norge og rundt i verden. Norge blir det 25. landet i verden der Google Pay tilbyr en friksjonsfri måte å utføre betalinger på, sier Florence Diss, Googles ansvarlige for Commerce Partnerships i EMEA, i en pressemelding.

Fem banker støtter Google Pay

Google opplyser at det er mulig å betale med Google Pay ved alle utsalgssteder som aksepterer kontaktløs betaling, i tillegg til Google Play, Chrome og YouTube Premium. Man tar i bruk tjenesten ved å laste ned Google Pay-appen for så å legge til kreditt- eller debetkort fra banken sin. I første omgang er det følgende banker som støtter Google Pay i Norge:

  • Nordea
  • Sparebanken Sør
  • Storebrand Bank
  • Revolut (kun MasterCard)
  • Monobank

Sbanken opplyser i en e-post til Dinside at de er i dialog med Google og planlegger å lansere Google Pay i første kvartal 2019.

Man betaler ved å aktivere skjermen og holde Android-enheten inntil betalingsterminalen. Google opplyser at ved kjøp for over 200 kroner, må brukeren låse opp telefonen sin.

Merk at man må ha en enhet med Android 5 eller nyere for å bruke Google Pay og kontaktløs betaling.

- Ønsker å gjøre hverdagen enklere

Nordea, som også støtter Apple Pay, sier i en pressemelding at alle deres kunder i de nordiske landene kan bruke Google Pay.

- Vi ønsker å gjøre hverdagen enklere for kundene våre. Betaling med mobiltelefonen er en veldig praktisk måte å gjøre hverdagsinnkjøpene på uten å måtte å ha med seg lommeboka til enhver tid. Å betale med mobiltelefonen er enkelt, tilgjengelig og sikkert – som er hva kundene våre vil ha, sier John Sætre, leder for Personmarkedet i Nordea i Norge, i pressemeldingen.

Han legger til at det handler om å gi kundene tilgang til de samme moderne og sikre måtene å betale på uavhengig av hvilken enhet de bruker.

Storebrand er en annen bak som er med på dagens lansering av Google Pay.

- Vi er svært fornøyde med å kunne tilby Google Pay til kundene våre. Løsningen er brukervennlig, og vil forenkle hverdagen for mange, sier Caroline Johansen, leder for bank personmarked i Storebrand, i en pressemelding.

Banken støtter for ordens skyld ikke Apple Pay, men har støtte for Fitbit Pay, Garmin Pay og Vipps. Det forklarer de slik:

– Kunden er sjefen. Det er viktig for oss å være med i den digitale utviklingen for å levere på kundens behov. Storebrand har nå på plass Google Pay, i tillegg til Garmin, Fitbit og Vipps. Vi jobber kontinuerlig med å utvide tilbudet av enda flere betalingstjenester, inkludert Apple Pay. Når og hvis nye avtaler kommer på plass, vil vi melde det, skriver Sindre Heyerdahl, pressesjef i Storebrand, i en e-post til Dinside.

200 000 «tæpper»

Samtidig annonserer Vipps at kontaktløs betaling tar skikkelig av i Norge. 200.000 nordmenn «tæpper» hver dag, ifølge Vipps.

- I dag kan man tæppe på alle beløp, men over 200 kroner må man taste PIN-kode. I sommer så vi at denne betalingsformen skjøt i været og nordmenn er raske til å endre vaner i takt med teknologien, sier kommersiell leder Vegar W. Heir i Vipps, i en pressemelding.

Selskapet opplyser at i april neste år øker beløpsgrensen for tæpping uten PIN-kode til 400 kroner. Vipps tror dermed at kontaktløse betalinger vil skyte ytterligere fart i 2019. I dag ligger snittbeløpet på 150 kroner per transaksjon.

- En gjennomsnittlig handlekurv i dagligvarebutikken er under 400 kroner, og kundene kan dermed betale enda raskere enn før. Vi vet at det går ni sekunder raskere å tæppe kortet framfor å bruke PIN-kode eller chip, så vi sparer samfunnet for mye kø. I tillegg reduseres risikoen for svindel når PIN-koden eksponeres sjeldnere, sier Heir i pressemeldingen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer