Nå kommer Internett på kabel - Chello er lansert i Norge

En virkelig rask Internett-forbindelse opplever de fleste bare i jobbsammenheng, hvor bedriftens nettverk er koblet opp med en fast linje på 512 kbit eller mer. Nå vil du kunne få omtrent den samme ytelsen hjemme, og det åpner for helt nye tjenester.

Nå kommer Internett på kabel - Chello er lansert i Norge
Publisert

Chello er et europeisk bredbåndsnettverk, som først og fremst består av infrastruktur. Det betyr egne kabler og maskinparker spredt utover Europa, og i tillegg til dette andeler i kabler mellom strategiske forbindelser, som over Atlanteren.

Samtidig er Chello navnet på hele tjenesten som tilbys, slik at kundene skal slippe å forholde seg til tekniske begreper. Chello skal bli et begrep som innebærer både Internett-tilkobling med topp ytelse, og tilgang til andre kommunikasjonstjenester etter hvert som disse utvikles.

Hva betyr bredbånd?

Ordet innebærer rett og slett høy båndbredde, som igjen betyr høy kapasitet. Det viktige i Internett-sammenheng er at båndbredden er fornuftig balansert og distribuert. Selv om du får verdens raskeste linje til din internettleverandør, hjelper det lite hvis forbindelsen videre blir for trang. Med Chello som forbindelse videre ut i verden, er du garantert rask forbindelse både til lokale og internasjonale nettsteder.

Assymetrisk og alltid på

Tilkoblingen er assymetrisk, som innebærer at det er mange ganger raskere å laste ned data enn å laste opp. Det vil i praksis si 320 kbit eller mer når du henter data eller surfer, mens du ”bare” får 64 kbit (samme hastighet som ISDN) når du sender data.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.